Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Herny jsou asi takové "svobodné podnikání" jako provozování romských ubytoven, tedy legalizovaný zločin. Vnitřně svobodní (spíš mentálně zdraví a zralí) lidé, které hazard (asi nutno upřesnit, že se tím nemyslí přecházení ulice) příliš neohrožuje, by mohli vzít na vědomí, že velmi mnozí na tom nejsou tak dobře jako oni. Žasnout nad "nesvéprávností" de iure svéprávných gerontů, kteří se nechávají šidit a terorizovat "šmejdy" všeho druhu, může jen ten, kdo si myslí, že jediným problémem stáří jsou vrásky. Zda je ožebračování závisláků v hernách "jejich věc", o tom lze sice diskutovat, ale také právem pochybovat. Pokud by měl tenhle druh "podnikání" vést k sociální nestabilitě a/nebo enormní kriminalitě, pak lze regulaci a zákazy považovat za formu společenské sebeobrany (možná to některým stoupencům "svobodného trhu" uniká, ale sociální smír je významná ekonomická veličina). Mimo to nepřiměřené (a bezpochyby nemravné) zisky z hazardu demoralizují společnost i jinak: poctivá práce (se vším, co s ní souvisí) je v myšlení lidí vytlačována mezi okrajové a nejzoufalejší způsoby obživy. Je při tom lhostejné, zda a nakolik "výdělky" tohoto druhu zůstávají v kapsách obhroublých individuí se zlatými řetězy na krku, nebo zda putují do veřejných rozpočtů (kde s nimi zas disponují noblesní kravaťáci). Ohledně "hráčských doupat" neuroním slzu ani v případě, že by jejich obhájci stejně horlivě brojili proti chystaným restrikcím vůči sběračům a sběrnám kovů, což by představovalo zásah do občanských práv a do svobodného trhu doslova sprostý.

2 2
možnosti
MO

Jsem rád že vidím někoho z těch vyvolených, který ví lepe než já co je pro mě dobré, a proto to zlé mi zakáže. Děkuji vám za to že jste, rád bych vás potkal.

1 0
možnosti
Foto

R^ jednoznačný souhlas.

2 0
možnosti
AK

O osud hazardu je zbytečné mít obavy.

Je v něm tolik peněz, že si jeho provozovatelé vždy dokáží zaplatit, aby se jim žádná křivda nestala.

0 0
možnosti
JH

V podstatě tady o nějaké zlo nebo dobro vůbec nejde. Socialisté a s nimi spřátelené "aktivistické" organisace živící se z našich daní se rozhodly, že udělají občanům dobro, ať již chtějí nebo ne. Stalo se to jakousi módou. Myslili si, že masivní propaganda škodlivosti sázkových her a hracích automatů občany zmobilizuje a v referendu rozhodnou proti mim. Jenže, občanům to je u pr..le a na slavná referenda o ničem se.ou.

Z referend o důležitých věcech mají samozřejmě strach, jelikož by je mohla připravit o jejich tučné prebendy.

4 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1291x
člen Strany svobodných občanů

- www.svobodni.cz

- ale tady jen se svými osobními názory

Seznam rubrik