Do Británie míří Modré barety OSN

Začínající občanská válka proti neústupnému britskému diktátorovi D. Cameronovi iniciovala mimořádné zasedání rady bezpečnosti OSN. Rozhodnutí je podle očekávání jasné, OSN do Británie vyšle svá vojska.

V následujících měsících tedy dojde nejdříve k vnějšímu monitoringu oblasti a následně k monitoringu na území samotné Británie. Vzhledem k zuřivosti stoupencú Camerona hodlá OSN nasadit své nejlepší jednotky zocelené a vyznamenané v bojích v Bosně, Rwandě a Somálsku. V Londýně - Tottenhamu budou nasazeny ostřílené jednotky z Bosenské Srebrenice.

Vyslání vojsk do oblasti připravuje už i Česká Republika. Záležitost zaštiťuje samotný Václav Havel. Podle něj má vyhnání Cameronových ozbrojenců z Británie dostat na starost Michael Kocáb. Jednak získal nesporné zkušenosti při odsunu Sovětských vojsk z Československa. Jeho role byla dle mínění V. Havla tehdy zásadní a nezastupitelná. Druhým důvodem jsou výborné vztahy Michaela Kocába a utlačovaných obyvatelstev. Podle Ondřeje Lišky (Strana Zelených) připomíná počínání britských policistů chování těch českých ke Kateřině Jacques a vyslání vojsk tedy také podporuje. Petr Pithart z KDU-ČSL navrhuje Británii rozdělit na tzv. dvojdomek. Střízlivější je Karel Schwanzenberg, ten hodlá vyčkat na rozhodnutí komise EU, s tímto rozhodnutím ale již dopředu souhlasí. Ministr Kalousek se v souvislosti s událostmi pustil do přípravy nových zbrojních zakázek. Věci veřejné požadují doplnění policie a vojsk soukromými jednotkami. Sociální demokraté navrhují, aby se přes nařízení EU zřídilo v Británii 10 milionů nových státních pracovních pozic. Podle předsedy ČSSD a ekonomického experta Bohuslava Sobotky by tito zaměstnanci jednak vytvářeli sociální smír a také by je jejich vysoké státní platy nutili více utrácet, což by rozproudilo britskou ekonomiku.

Autor: Miroslav Otáhal | středa 10.8.2011 19:31 | karma článku: 16,92 | přečteno: 967x
  • Další články autora

Miroslav Otáhal

Šéf ČT je na výměnu

27.7.2015 v 11:54 | Karma: 36,40

Miroslav Otáhal

Hon na „hazard“

26.10.2014 v 14:25 | Karma: 13,67

Miroslav Otáhal

Nesázejte stromy

2.6.2014 v 20:34 | Karma: 23,96