Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

O78t64a 97B94l76a18ž44e53k

26. 4. 2015 18:14

Ale netočme se pořád jen na tom, co Peroutka kdy napsal či nenapsal. I kdyby někdo hypoteticky dohledal Peroutkův článek "Zbožňuji Hitlera", nebylo by možno díky tomu osočit paušálně všechny intelektuály z jejich "fascinace nacismem". A to je zjevný a samoúčelný podraz.

2 0
možnosti
KT

Ale o Peroutku přeci vůbec nejde. Náš prezident používá jednoduché zbraně hysteroidních žen. Je to prosté, hledat citlivá místa a poté na ně sprostě a iracionálně útočit. Spolehlivě rozčílíte i flegmatika. Tuto metodu ovládá téměř každá, ne všechny ji ale používají. Mě osobně dalo dost práce se to odnaučit.

Zeman teď našel bičík na tolik nenáviděné intelektuály, tak s ním práská.

Peroutkova osobnost tím ale neutrpěla, protože kvalitu nelze zničit. Dnes se nám o takovém novináři ani nesní.

4 0
možnosti
AS

A94d33a28m 83S52t87a70v12a

26. 4. 2015 15:12

"...Zemanova fascinace Peroutkou...": Autore, nepopletl jste to? Uvědomil jsem si jeden výrok prezidenta Zemana, který však tak cirka na stovku divných lidí působil  jak pionýrský šátek  na býky a ti spustili cosi, co v demokracii nemá obdoby. Kdyby uvedli Peroutkovy protiargumenty, bylo by to naprosto v ažůru, ale  jejich nenávistné osočování prezidenta Zemana a bez diskuze, i když Zemanovi .lidé uvedli ještě závažnější Peroutkovy texty, spustili stavidlo pro veletok bezduchých frází, nadávek a urážek.... Individua, fascinovaná anarchisticko-marxistickou zlobou, nenávistí a pomstychtivostí. Třeba jako text níže od Jirky Libeňského....

1 4
možnosti
Foto

O69t18a 73B72l26a24ž94e54k

26. 4. 2015 17:59

"Zemanova fascinace Peroutkou" je z mého pohledu samozřejmě spíše "zanícení proti Peroutkovi". Nevím jaké Peroutkovy protiargumenty by měl kdo uvést - ten je už hodně dlouho po smrti - argumentovat sám nemůže.

Ale jistě lze zmínit, že ještě za války byl pan Peroutka na jeden den propuštěn z koncentráku, aby vyslechnul tuto nabídku: Šéfovat opět svoji "Přítomnost", ovšem ve prospěch nacistů. To odmítnul - a byl samozřejmě vrácen do onoho koncentráku. Dovede si představit lepší Peroutkův protiargument ?

"Pionýrský šátek na býky", "osočování pana prezidenta Zemana" - jistě - pokud nejvyšší představitel státu prachsprostě lže, je to vlastně urážka státu a ta si zaslouží hodně ostré protiargumenty.

1 0
možnosti
JL

Myslím, že celá záležitost kolem Zemanova podivného chování (pohupování se u korunovačních klenotů ve styl opilce) či nepochopitelný útok na Peroutku nebo vykřikování slova "ku..a" do rádia, může souviset s tím, že mozek pana prezidenta je přece jen už hodně opotřebovaný alkoholem, věkem a možná i nějakou počínající chorobou typu Alzheimera. Pokud to tak je, dožijeme se ještě spousty zajímavých hlášek a stanovisek, nad kterými budou Čech a přilehlá Evropa, možná i svět, kroutit hlavou a valit oči. :-P Ale vzhledem k tomu, že jsme světu známi jako země Švejka, nic tak zvláštní se nestane, zapadá to do české image podivínských pošuků.

4 3
možnosti
Foto

,,Zemanova fascinace Peroutkou"

Nikoli Zemanova;-D

0 0
možnosti
Foto

Hyenismus svého druhu je Váš článek Rv

To, co Peroutka na oslavu Hitlera a proti židům napsal je jasné a srozumitelné.

5 11
možnosti
JZ

Peroutka nic na oslavu Hitlera nenapsal.

11 3
možnosti
FS

Paní Rank,víte vy vůbec,kdo to byl Peroutka?

1 9
možnosti
AP

Zemanovi jde o pozornost. Všichni to vědí, ale stále tančí na stejnou melodii. Přitom by stačilo jeho výlevům věnovat minimum pozornosti.

6 1
možnosti
Foto

O61t94a 52B57l73a36ž93e90k

28. 4. 2015 22:21

Výlevům hlavy státu je nutno věnovat pozornost - v našem případě - bohužel...

0 0
možnosti
MS

Přesně. Podobným způsobem Zeman očernil události 17.11.1989, když o brutálním zásahu proti demonstrantům hovořil s posměchem jako o akci "obtloustlých milicionářů". Po právu byl za to při oslavách oceněn létajícími vajíčky. R^

15 3
možnosti

On také řekl. že byly mnohem brutálnější zásahy. Palachův týden byl jednoznačně tvrdší. Akce na Národní byla dopředu pečlivě připravená, StB neměla zájem na tom, aby to dopadlo ve skutečnosti nějak hrozně. Mrtvého si zahrál jejich příslušník...

3 3
možnosti
LS

Mýlíte se. Zeman předhodí novinářům kus špeku a ti s pěnou u pusy ho trhají a trhají. Že probíhají jiné, důležitější události si lidé musí zjistit sami. Takovým způsobem pan Zeman znemožňuje novinářskou obec.

3 5
možnosti
MS

Ne, takovým způsobem si Zeman nahání ego a dělá mu moc dobře, když je středem pozornosti. 

P.S. Jak jinak by si lidé zjistili, že probíhají jiné události, než zase jen prostřednictvím médií ? :-P

6 1
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1037x
Rád bych komentoval mnohé polopravdy a nepravdy.

Snad mi k tomu napomáhá i moje vzdělání: VUT, celoživotní praxe ve stavebnictví - a nyní dokončené bakalářské studium teorie a dějin umění na Filosofické fakultě. Tedy - to technické vzdělání a praxe mě snad vybavily smyslem pro racionalitu a přesnost, můj věk pak zdravou skepsí, a tak mě filosofické vzdělání určitě nepřivedlo k nadbytečnému filosofování či bezbřehému liberalismu, ale k tomu, abych snad uměl věci posuzovat z většího nadhledu.

 

Seznam rubrik