Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud nás donutí ke kvótám, pak by uprchlíci by měli dostat životní minimum, tak jak je v našem státě obvyklé. A ať si za to seženou podnájem, kupují hovězí maso atd. A ještě by to bylo velkorysé, protože to nejsou občané ČR. Jsou dospělí, každý dospělý se má postarat o sebe a svou rodinu. Není nutno je ubytovávat a vařit jim potravu, kterou odmítají

0 0
možnosti
Foto

To je ovšem varianta z horších ta nejhorší. Dovedete si představit, že by tak stejně, co navrhujete v případě uprchlíků, přikročila vláda ČR k tomu, že by přestala vyplácet dávky romské menšině? Po ulicích by se začaly pohybovat stotisícové bandy bezprizorních osob, které by byly v podstatě nuceny si (když ne prací), shánět prostředky k obživě a bydlení trestnou činností. A takový stav by naše policie a ani justice rozhodně nezvládla...

0 0
možnosti
MK

M67i54l22a50n 53K11e42s52l

20. 9. 2015 6:29

EU jako celek by mohla říci stop,jsme plní nikoho dalšího neberem.Jednotlivé státy by měly pevné kvóty.O tom zda jsou schopny ještfě někoho přijmout by nerozhodovaly samy,ale šéfové EU.A kdo šéfuje EU?

0 0
možnosti
MN

Zatím všichni jen vystrašeně a hlavně bezradně sledujeme, jak se naše evropská civilizace pomalu propadá v jakémsi rašeliništi, do kterého si sama dobrovolně nalezla a teď neví, jak vylézt.

No co. V přímém důsledku evropské kolonizace zahynuly desítky tisíc Aboriginců v Austrálii a zbylým byla potlačena jejich lidská práva. Bílí Evropané zaplavili americký kontinent a zbylé původní obyvatele Indiány naučili chlastat a nacpali je do rezervací.

Teď se karta obrací a pro změnu černá Afrika spolu s černými zakuklenci ISILu zase zaplaví Evropu. Tak snad nám také nechají nějaké rezervace. Buďme optimisty.

1 0
možnosti
MR

to jsou plane kecy ktere by mely uklidinit lidi.Pokud se nezavrou hranice do Evropy...

Zrovna dnes vylovili lidi, bezence z Afriky, ze zemi kde valka neni, a sup s nima do Evropy. Tak to je jen kecani a kecani.

1 0
možnosti

mno... pokud o tom uvažuji...

mohlo by to vyvolat tak extrémní situaci že se prakticky celá Evropa včetně řecka itálie a francie bude muset ozbrojit a zarazit uprchlíky palbou...

pokud se pokouší dosáhnout toho že vyprovokuje konflikt ze "sluníčkové" strany s tím že se pořád snažil pomáhat ale situace zkolabovala...

to by byla vynikající cesta ven pro současné vedení...

ale obávám se že tak strategicky ten člověk myslet není schopen... ostatně neschopnost EU cokoliv pragmaticky-strategického vymyslet se projevuje už léta.

3 0
možnosti
Foto

Není potřeba vyvolávat žádnou extrémní situaci. Stačí, když by země na vnější schengenské hranici tuto hranici bránily a dodržovaly pravidla azylového řízení. Katastrofické hovory Čechů o přívalu uprchlíků jsou naprosto směšné. U nás téměř žádní uprchlíci nejsou.

0 2
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1037x
Rád bych komentoval mnohé polopravdy a nepravdy.

Snad mi k tomu napomáhá i moje vzdělání: VUT, celoživotní praxe ve stavebnictví - a nyní dokončené bakalářské studium teorie a dějin umění na Filosofické fakultě. Tedy - to technické vzdělání a praxe mě snad vybavily smyslem pro racionalitu a přesnost, můj věk pak zdravou skepsí, a tak mě filosofické vzdělání určitě nepřivedlo k nadbytečnému filosofování či bezbřehému liberalismu, ale k tomu, abych snad uměl věci posuzovat z většího nadhledu.

 

Seznam rubrik