Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To je velmi zajímavé. Dostanu-li tedy jakýsi kousek plátýnka poštou, budu si moci vyskakovat na státní aparát, úředníky, policisty, hasiče a tak dále. V tomto státě je tedy prostor pro 1052 lidí, kteří si budou moci vyskakovat, ostatní budou držet ústa a krok. Zajímavé pojetí demokracie z havlistické dílny.

2 3
možnosti
Foto

O70t39a 90B23l45a54ž76e93k

2. 7. 2016 11:00

To je nesmysl že byste si mohl vyskakovat jen s kouskem vlaky v ruce. "Vyskakovat" může každý.

A Havla už nechte spát.

3 1
možnosti
Foto

O64t97a 38B15l97a44ž61e85k

2. 7. 2016 8:57

Vážení účastníci této diskuze - jak už jsem napsal - musíme se smířit s tím, že se navzájem nepřesvědčíme. Děkuji za to, že díky naším sporům jsem ze sebe vydal to nejlepší.

Venku je nádherný letní den - myslím že je škoda sedět u počítače. Užívejme léta. To je krásné samo o sobě - my jej naštěstí nemůžeme ovlivnit. Jen způsob, jak jej prožijeme máme v rukách - zkusme to pozitivně a v pohodě.

2 0
možnosti
MS
DT

Ale houby... normální vandalismus a sebezviditelňování, zabalené do hloupých žvástů. Umění to není ani nádhodou, jen provokace nedospělých osobností, kterým by slušelo někde potichu za rohem pár facek.

Na to, aby se s tím zabývaly soudy jsou aktéři příliš nedůležití a nepotřební. Neumí se ukázat ničím jiným, než poničením cizího majetku - srovnatelné s puberťáky, co sprejují penisy na fasádu v pěší zóně. Z jejich pohledu nejspíš hrozná legrace, z pohledu vynuceného publika jen nevkusná trapnost.

6 0
možnosti
MP

Mně se nezdá moc v pořádku, aby takovým způsobem nějací pseudoumělci vnucovali svoje představy, jak z nějakého problému ven. Rovněž se mi nezdá, že by osoba Miloše Zemana byla tím nejzávažnějším problémem naší společnosti.

A co to má vůbec za smysl, že tisícovce lidí poslali cár standarty? Mně a spoustě jiných lidí to vyjde nastejno, jestli ty kousky poslali nebo vyhodili. Copak nevidíte prázdnost toho gesta?

7 0
možnosti
Foto

O44t41a 46B72l72a74ž75e70k

1. 7. 2016 23:10

Usvědčujete se z toho, že kousek státního symbolu v ruce by vám vůbec nic neříkal. Než ho poslat vám, tak to je opravdu lepší ho vyhodit.

3 8
možnosti
RZ

Rozstříhání standardy bylo hlavně pošlapáním našich předků , kteří za právo vyvěšovat ji bojovali .

8 1
možnosti
Foto

Máte plus, i když to je standarta.

0 0
možnosti
MS

Děkuji za dodatek pane Blažek.Bohužel pořád vidím to samé poselství-občané perte se za svoje názory - i ve svastikách na fasádách HATE FREE zón(I zde měli autoři své důvody proč to udělali).A v tom je ta potíž objektivity mezi těmito dvěma různými činy.Kdy a za jakých okolností se poselství,nota bene prostředek jeho předání stává vyloženě anarchií a bořením hodnot?Obrana většinové společnosti spočívá právě ve vymezení hranic daných zákonem.Oba skutky tento zákon nepochybně porušily a přesto jeden z nich vyvolá sympatie,protože je mířen proti arogantnímu prezidentovi.A vlastnit kousek vlajky také záleží na úhlu pohledu.Z jednoho lze vidět faktickou možnost více se politicky angažovat a z druhého lze vidět faktickou neúctu před věcmi,které se už v dětství učí na základních školách jako zcela mimořádnými,která nelze jednoduše ničit jako fasády.Chování u soudu také vypoví hodně,například,že konstruktivní dialog s nimi je nemožný a že se vám budou stejně smát.Předpokládám,že nikdo soudný by se takhle u soudu nechoval.

4 2
možnosti
Foto

O78t37a 19B20l18a28ž25e41k

1. 7. 2016 22:08

Jenže pobídnu-li občany k praní se za svoje názory svastikou, dávám jim velmi zřetelně najevo, v jakém (odsouzeníhodném) směru si to autoři přejí.

Proti arogantnímu prezidentovi byly použity červené trenky - bylo to i dovysvětleno doprovodnou básní - bylo to tedy naprosto jasné.

Zde byl použit státní symbol. Je to sice prezidentská standarta, ale opakuji se: Stejný důvod k pobídnutí byl i za Havla, i za Klause. Tedy - tato pobídka není namířena vůči konkrétnímu prezidentovi.

A chování aktérů u soudu ? Oni komentují a ohrazují se např. proti soudem stanovované výši škod (i na střešní krytině atp.). Ke své akci však stále nepodávají žádné vysvětlení. Je to pohrdání soudem nebo švejkovina ? JE TO PRÁVĚ RESPEKT K NÁZORŮM OBČANŮ, AŤ JSOU JAKÉKOLIV - oni nepodávají žádný návod.

A že se ano nevyjádřili v tom smyslu, že je to pobídka k občanské aktivitě ? JE TO OPĚT PONECHÁNÍ MAXIMÁLNÍ SVOBODY OBČANŮM, JAK SI JEJICH ČIN VYSVĚTLIT - VE STYLU "CHYTRÉMU NAPOVĚZ". To je zároveň vyjádření důvěry ve schopnost občanů jejich poselství pochopit. Já se o to pokusil - a pokouším se své pochopení předat dalším.

1 5
možnosti
Foto

Naopak, je to pobídka, že žádné symboly už nejsou svaté.

Rozstříhat vlajku je tak strašně snadné....

8 0
možnosti
Foto

O44t81a 73B49l32a98ž74e27k

1. 7. 2016 21:54

Stěží vymyslet přímější pobídku k účasti na chodu státu. Pokud zafunguje alespoň na někoho - může přinést mnohem větší pozitivní efekt, než cena jedné vlajky.

Říkám "cena jedné vlajky" - protože od té doby tam samozřejmě vlaje další - symbol je tam opět - vidíte nebo cítíte nějaký rozdíl oproti působení vlajky předešlé ?

1 5
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1037x
Rád bych komentoval mnohé polopravdy a nepravdy.

Snad mi k tomu napomáhá i moje vzdělání: VUT, celoživotní praxe ve stavebnictví - a nyní dokončené bakalářské studium teorie a dějin umění na Filosofické fakultě. Tedy - to technické vzdělání a praxe mě snad vybavily smyslem pro racionalitu a přesnost, můj věk pak zdravou skepsí, a tak mě filosofické vzdělání určitě nepřivedlo k nadbytečnému filosofování či bezbřehému liberalismu, ale k tomu, abych snad uměl věci posuzovat z většího nadhledu.

 

Seznam rubrik