Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Makedonie sice zadržuje nápor uprchlíků, ale jak dlouho ? 30 000 jich možná zvládne, ale co když jich bude půl miliónu, nebo ještě více ? Proto je třeba jednat s Tureckem, aby se ten nekonečný proud zastavil, nebo aspoň omezil. A že z toho bude chtít Turecko co nejvíce vytřískat je jasné, protože momentálně tahá za delší konec.

0 0
možnosti
Foto

O87t86a 89B13l80a25ž26e16k

23. 3. 2016 11:09

I když jich bude půl milionu - vše je otázkou kvality oplocení a počtu pořádkových sil, soustředěných za ním. To vše se dá pořídit za peníze.

Ten půlmilion by byl větší problém pro Řecko. Jsem proto jej v takovém případě víc podpořit, stejně jako Turecko - ale pevnou hrází na severu Řecka učiníte právě z Řecka a Turecka ty, kteří budou tahat za ten kratší konec, natož aby si kladly podmínky...

0 0
možnosti
AT

Zapomněl jste, že první zemí EU, kam migranti míří je Řecko. Takže smlouva s Tureckem význam má. I když ....

1 0
možnosti
LV

Zadržovat běžence v Turecku má svou logiku. I ho finančně podpořit. Je to přeci jen první bezpečná země a podle mezinárodního práva je víceméně povinna je přijmout.

Potíž je v tom bezvízovém styku. Tím EU v podstatě Turecku řekla, že uprchlíky nepřijme, leda by měli turecký pas. A těch 6 nebo kolik miliard se v tu chvíli stává pouze záloha na tisk tureckých pasů pro uprchlíky, kteří tak budou moci do Evropy legálně, neboť to nebudou uprchlíci, ale Turci. A že bude nějaké časové omezení pohybu? Že se budou muset po 90 dnech vrátit do Turecka? Už teď jich tam je půl třetího milionu. Až sem přijdou, kdo je bude honit? Policajti? Budou rádi, když si pohlídají alespoň ty největší známé gaunery a udrží frekvenci teroristických útoků na dnešních hodnotách. Ale dlouho to, obávám se, nevydrží...

0 0
možnosti
JJ

Já jen doufám,že nikdo nedonutí Makedonce otevřít hranici.Jde jen o výdrž,hlavně se nenechat zviklat!!R^[>-]

0 0
možnosti
JB

To je dobrý postřehR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1037x
Rád bych komentoval mnohé polopravdy a nepravdy.

Snad mi k tomu napomáhá i moje vzdělání: VUT, celoživotní praxe ve stavebnictví - a nyní dokončené bakalářské studium teorie a dějin umění na Filosofické fakultě. Tedy - to technické vzdělání a praxe mě snad vybavily smyslem pro racionalitu a přesnost, můj věk pak zdravou skepsí, a tak mě filosofické vzdělání určitě nepřivedlo k nadbytečnému filosofování či bezbřehému liberalismu, ale k tomu, abych snad uměl věci posuzovat z většího nadhledu.

 

Seznam rubrik