Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pánové, omlouvám se, jestli jsem se špatně vyjádřil ve svých blozích, a když jsem četl Vaši diskuzi, nemyslím to zle, ale rozesmálo mě to. Protože najednou mi to znovu potvrdilo, jak je obdivuhodná lidská mysl, která vyvozuje různé závěry z jednoho textu, a to je základ interpretace náboženství a jeho mnohotvárnost. To mě inspirovalo k napsaní dalšího blogu o vnímání slova a jeho významu na jedné rovině a duchovní vnímání na druhé. 

Říká se, že čím víc se snaží člověk věci vysvětlit, tím složitější se stávají. Všichni máte svým způsobem v něčem pravdu, ale kdybych chtěl shrnout podstatu mého blogu, tak je to pokus být na chvíli pravdivý sám k sobě a nelhat ani sobě ani ostatním a ptát se a prokázat, co děláme špatně my muslimové, že jsme takhle skončili, i když to tak původně nemělo být. Snažím se sám rozumět, v čem je ta chyba, jestli je v nás nebo ve slovech, kterým jsme přestali rozumět a pak každý je vykládá, jak chce. A pak každý zakládá své náboženství a stal se Bohem, který uctívá vlastní ego.

Můj pokus o nalezení chyb, není, aby si někdo myslel, že je lepší než ten druhý, ale jako lékař identifikuje nemoc, přál bych si, abychom našli společný lék a ne zabíjet nemocného ze strachu, že nás nakazí. Tím se nemoci nezbavíme a může se objevit v jakékoliv společnosti a v různých dobách.

Přeji Vám hezký den, pánové a moc mě těší Váš zájem.

1 0
možnosti
Foto

Každý má svůj vlastní vesmír a posuzuje stejná slova, stejné situace tímto svým vlastním vesmírem. Vy nikdy úplně nebudete chápat mě, a já nikdy nebudu úplně chápat vás. To mi ale nebrání  v tom abych zasedl s vámi ke společnému stolu a řešil, jak mohou tyto dva vesmíry existovat vedle sebe aniž by se vzájemně ohrožovaly. Anebo nemusíme ani nic řešit a můžeme oba jen žít. 

Dokážou tak žít miliony lidí různého vyznání po celém světě. 

Vy jste muslim a potvrzujete můj výrok, že ne každý muslim nás chce podříznout. Potvrzují mi jej i všichni muslimové, kteří hostili mou dceru na jejích cestách po Indii a Nepálu, kde pobývala skoro půl roku sama a nikdo se jí nepokusil ani unést, ani znásilnit, ani podříznout jí krk.

0 0
možnosti
Foto

Ano, čtěte. Dozvíte se, že zdaleka ne každý muslim vás chce podříznout.

Dozvíte se, že ne islám, ale konkrétní lidé vás mohou ohrozit. A že je třeba tedy bojovat nikoliv proti islámu, ale proti lidem, kteří šíří nenávist a je jedno jakou ideologii si pro své šíření nenávisti zvolí.

2 0
možnosti
Foto

O45t78a 96B40l41a25ž51e83k

1. 7. 2015 11:06

Aha - pan Chuchma. 

Jistě - islám mě neohrožuje. Ohrožuje mě živý člověk, který má jeho

očesanou verzi v hlavě. A kdyby  v současném přílivu migrantů byl násilníkem jen jeden ze sta, už jich tu máme desetitisíce.

A články pana Berrezouga poukazují na to, že posun myšlení muslimů v nemuslimské zemi směrem k násilné obraně proti evropským svobodám a kultuře je TYPICKÝ.

3 0
možnosti
JS

Četl jsem. Opravdu nejlepší blogy na problematiku islámu. Povinná četba pro lidi, co se chtějí orientovat. R^R^R^

4 0
možnosti