Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Amíci mají takovou poučku, že každý člověk je užitečný, když se dá na to správné místo. Takže lze vytvořit jakž takž fungující spolek, když se to správně zorganizuje. U nás však stále přetrvává tzv. rotace kádrů, dnes ministr zdravotnictví, zítra mu dáme příležitost v obraně, posléze v zemědělství atd.

A ty opravdu nepoužitelné (s. Ransdorf) pošleme do evropských struktur. A pak se divíme, že to nefunguje.

Podobně se leccos svaluje na techniku. Ale oni ji používají lidé. Klasické potíže s počítačem, kde platí že hlavním zdrojem chyb je to, co je mezi židlí a klávesnicí.

Soudruzi Lenin a Stalin to řešili převýchovou, koho se převychovat nepodařilo, ten byl doléčen olovem nebo provazem, a když to s ním přece jen šlo, tak gulagem.

Ačkoliv zmíněnou dámu nemusím, tak zde má pravdu. Neboť kdo stvořil EU? Přece zase lidé. Čili problém je v nich. Rv

0 1
možnosti
Foto

Lidi jsou lidi. A jsou takoví, jací jsou.

Proto není možné konstruovat systém socialistického typu, postavený na byrokratické bázi, s obrovskou regulací a minimalizací svobod a práv.

Stačí si přečíst Parkinsona. Jenže to strůjci nečtou v mylné domněnce, že jsou nejlepší a nejchytřejší.

3 0
možnosti
PB

..... no vona Mirka Němcová z ODS by vo tem mohla vyprávět dlouhýýý hodiny!

2 1
možnosti
SB

Máte naprostou pravdu.

Komunisté též říkali, že idea komunismu je dobrá, pouze lidé jsou špatní a nejsou schopni ji realizovat bez chyb.

Avšak každý projekt musí počítat s tím, jací jsou ti, kteří jej mají realizovat.

Program pro myši musí počítat s tím, jaké jsou myši. Nelze udělat program pro myši, který bude počítat s létáním, a potom říci, že by program je výborný, ale chyba je v myších, že neumějí létat jako vrabci. Stejně tak nelze udělat program pro psy, který by počítal s potápěním do hloubky dvaceti metrů, a potom říci, že chyba není v tom programu, nýbrž ve skutečnosti, že psi se neumějí tak hluboko potápět. Takové věci musí být brány v úvahu už při sestavování programu. Program se musí přizpůsobit tomu, pro koho je připravován.

A úplně analogické je to s programem, který je dělán pro lidi. Musí počítat s tím, jací jsou lidé. Program pro ideální lidi nemá šanci ve světě normálních bytostí z masa a kostí, které jsou obdařeny běžnými lidskými nectnostmi.

Program pro myši musí mát v sobě zapracovánu jejich neschopnost létat a stejně tak jakýkoli program připravovaný pro lidi musí už v sobě mít zapracovány lidské chyby. Počítat s ideálními lidmi je stejný nesmysl jako počítat s myšmi schopnými létat.

6 0
možnosti
Foto

A tak vznikli tzv. ,,dojiči socializmu" a zůstali nesmrtelnými. Dodnes. Jen pod jinými vývěs. štíty a hesly, Ale ten princip, tak ten...;-) Nakonec, prý už V.I.L. měl říci, že tu revoluci může dělat jen s těmi lidmi, které má. Jen o financích na ní nemluvil8-o;-)

0 0
možnosti
Foto

R^ Korouhvičky se vždy podle větru i větrů otáčí;-)

P.S.: sledoval jsem. Škoda, že nedala ČT pro srovnání prohlášení oné dámy z časů předešlých, nikoli však nedávných.8-o;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1037x
Rád bych komentoval mnohé polopravdy a nepravdy.

Snad mi k tomu napomáhá i moje vzdělání: VUT, celoživotní praxe ve stavebnictví - a nyní dokončené bakalářské studium teorie a dějin umění na Filosofické fakultě. Tedy - to technické vzdělání a praxe mě snad vybavily smyslem pro racionalitu a přesnost, můj věk pak zdravou skepsí, a tak mě filosofické vzdělání určitě nepřivedlo k nadbytečnému filosofování či bezbřehému liberalismu, ale k tomu, abych snad uměl věci posuzovat z většího nadhledu.

 

Seznam rubrik