Vyrazila jsem na veletrh!

Konec září - pro někoho hektický měsíc shánění věcí do školy, pro jiné pokračující doba dovolených, pro mne úžasný měsíc veletrhů a výstav!

Ten, kdo se zajímá o bytový design, by měl „ochutnat“ aspoň některý z evropských veletrhů na toto téma. Možná si řeknete, že v dnešní době, kdy je na trhu spousta časopisů, to není nutné. Ale musím oponovat. Atmosféra na veletrzích je nepopsatelná. A já ji miluji!

Viděli jste film „Román pro ženy“, kdy Simona Stašová vstoupí na letiště? Jestli ano, tak asi takhle se cítím já, když vstupuji hlavním vchodem na veletrh. Snad ze mne nejsou vystavovatelé tak v šoku, jako zaměstnanec u odbavovací přepážky při rozhovoru se Simonou Stašovou.

Po dlouhém dnu, v nohách kilometry a se spoustou poznámek, vyčerpaná ulehám do hotelového pokoje, abych ráno mohla absolvovat den další, s plným nasazením. A protože se na veletrhu moc nenajíte, tak po třech dnech maratonu a nějakém tom kile dole, odjíždím šťastná, že jsem bohatší o řadu poznatků a že jsem zase objevila nějaký ten skvost.

Rekapituluji, dávám dohromady všechny nové informace a snažím se co nejrychleji předat dál nové trendy a žhavé novinky.

Jsem toho plná. Navštívila jsme toho dost, ale představím vám, co mne nejvíce zaujalo a potěšilo. Každý z evropských veletrhů, které pravidelně navštěvuji, je něčím specifický. Největší veletrh každoročně konaný v Paříži, kde je až 3500 vystavovatelů z celého světa, je nejoblíbenější. Každý si tam najde to své. Regionální veletrhy jsou ale lákavější. Vždy tam najdu nějakou přidanou hodnotu. Co se týče trendů, letos mne nejvíce oslovilo středomoří. Populární trend skandinávského designu stále přetrvává, ale nezapomíná se přitom ani na naše sousedy na jihu.

Slunná Itálie. Opět mne uchvátila nadčasovost a preciznost italských návrhářů. Kvalita, smysl pro detail a nápaditost. Stále hledám nové výrobce a potutelně závidím, co všechno umí. A musím říci, že vždy něco najdu. Když už objevím něco mému srdci blízkého, neschovám ten výraz nadšení. Neumím to.

 

Před pár týdny jsem takhle v úžasu stála nad lněnými ubrusy a jídelními talíři. Kolekci nádherného jídelního servisu v několika barevných provedeních a taktéž kolekci lněných ubrusů s motivy, které jsou prostě nádherné. A ačkoli se jedná o různé dodavatele, jakoby se jednotlivé kousky jídelního servisu a ubrusů vzájemně přitahovaly jako magnet. Italové to prostě umí!

Pro mne je důležitá atmosféra a tu jsem jednoznačně v Itálii našla.

Autor: Barbora Ostertágová | středa 5.10.2016 13:36 | karma článku: 13,99 | přečteno: 490x