Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Novotka-

19. 5. 2012 15:50
Milost

když nemáte nic proti milosti obecně,nechápu proč byste měl mýt něco proti v konkrétních případech!

1) Milost už od podstaty nemůže být spravedlivá, když už pachatel byl jednou odsouzen soudem,který by měl jednat spravedlivě.2)Jako vy můžu namítnout na každou milost,právě z toho důvodu,že omilostněný již zákon porušil.

3)Prezident má jednou pravomoc omilostnit a to ze svého subjektivního rozhodnutí,kandidujte na prezidenta a rozhodněte lépe.

4)Co by se dle mého soukromého názoru dalo obecně kritizovat je množství milostí,ale vzhledem tomu,že je velmi nízké(např oproti Havlovi i Husákovi) tak v Klausově případě nikoliv.

Když už chcete Klause kritizovat,kritizujte věcnými argumenty ne blbými milostmi.Myslím,že svým občas kontroverzním jednáním a názory k tomu dává dostatečně velký prostor.

1 0
možnosti

Orzyi

19. 5. 2012 16:14
Re: Milost

Tak s dovolením si budu psát o tom, co uznám za vhodné já a o čem budu chtít, to je snad smyslem bloggování a pokud máte zájem obecně kritizovat množství milostí nebo jeho kontroverzní názory, máte tady na iDnes prostor :) K milostem..zaujalo mě právě zdůvodnění..především okolnosti, že osoba žila až do spáchání činu beztrestně nebo že odsouzená k podvodu má hodně dětí...Jak k tomu třeba přijdou ženy, které se nalézají v těžké životní situaci, třeba jen sama s dětmi, přežívají jak se dá, ale k podvodu by nikdy nesáhla?Neměl by být naopak fakt, že přesto že mám dětí třeba 7 naopak přitěžujícím faktorem?Vědomě se pouštět za hranu zákona..v takové situaci je hodně nezodpovědné..nevím, to je asi ten rozdílný pohled na věc..

1 0
možnosti

felson

19. 5. 2012 14:45
Z jiné planety

Promlčecí doba u trestného činu zpronevěry byla dvanáct let.

0 0
možnosti

uumaa

19. 5. 2012 13:27
Karma

R^

0 0
možnosti

echo.3.

19. 5. 2012 13:12
Orzyi, Vy kluku mladá, "Husákovo dítě" asi nebudete

ale jinak článek docela dobrý a hlavně trefný.

Však to některé návštěvníky zde pěkně vytáčí.

     o))

Dovolil jste si sáhnout na jejich neomylného guru.

1 0
možnosti

Orzyi

19. 5. 2012 13:22
Re: Orzyi, Vy kluku mladá,

Děkuji, asi si to přece jen poopravím..člověk se neustále učí :)

0 0
možnosti

kesouf1

19. 5. 2012 12:17
vadí

mi na milostech to jejich zdůvodnění a v tom dávám autorovi za pravdu, jsem schopen přijmout jakoukoliv milost a netřeba ji zdůvodňovat, teprve to potom vede k různým spekulacím a dohadům o jejich oprávněnosti či vhodnosti udělení... např. poslední milosti mě mohou dovést k závěru, že stačí mít nadstandartní počet dětí a zatím být netrestán abych to jednou zkusil a spáchal nějaký trestný čin a počkal si, zda to vyjde či ne, včetně udělení milosti...

0 0
možnosti

Roman37c

19. 5. 2012 11:37
Jen technická.

Pojem husákovy děti nesouvisí s narozením v období kdy G.Husák zastával funkci prezidenta. Tento termín je používán pouze pro děti narozené v sedmdesátých letech, kdy stát poskytoval výhodné manželské půjčky. Koncem sedmdesátých let prachy došly a s tím i podpora rodin a baby boom utichl.

3 0
možnosti

nepohodlný energetik

19. 5. 2012 11:24
Člověk by měl nejdříve dospět,pak nabrat rozum a TEPRVE POTÉ

...hodnotit chování, jednání a (pokud je schopen chápat) i konání druhých. Klobouk na hlavě je vhodným symbolem pro člověka jednou nohou v rakvi, ne ale pro adolescenta, který si takto přidává zdání "stařecké moudrosti" . Doporučuji pár let počkat, nabrat zkušenosti a zažít něco víc, než školní lavici, diskotéku a pár jointů a PAK začít pozorovat a komentovat okolní svět a dění.  Nyní je to velmi nešťastné jednání ....

3 0
možnosti

exotopedik

19. 5. 2012 11:32
Re: Člověk by měl nejdříve dospět,pak nabrat rozum a TEPRVE POTÉ

R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1277x
Obyčejný kluk s diplomem ze sociologie, rád píše, čte, sportuje a cestuje. Jednou by třeba rád podnikal. Podněty či reakce klidně na orzyi@yahoo.com

Seznam rubrik