Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VO

Zejména pánům Mackovi a Šemelíkovi, paní Sýkorové, ale i dalším čtenářům pouze sděluji že už je mi přes 50 a svoji práci obdobným způsobem s úspěchem nabízím, což znamená, že tento postup je vyzkoušený a ověřený. Poprvé jsem tento postup vyzkoušel, když mi bylo něco málo přes dvacet. Podrobně o tom píšu v knize Jak získat vysněnou práci.

Pokud si ale někdo myslí, že jsem úplně mimo realitu, tak jemu jeho názor vyvracet nebudu. Je to jen otázka osobního postoje vzhledem ke svým zkušenostem. 

Pokud je deštivo, někdo na počasí nadává (plánoval třeba výlet) a jiný se raduje (pěstuje na zahrádce zeleninu). Počasí není ani špatné, ani dobré. Záleží jen na nás, jaký postoj k němu zaujmeme. 

Obdobné je to i s pracovními příležitostmi. Někdo je vidíme (např. pan Bydelský) a někomu jeho zkušenost velí, že příležitosti vlastně nejsou. Dokud ale nezměníte svůj pohled na příležitosti, tak ani žádné další příležitosti nebudou.

1 0
možnosti
Foto

Poptávka bez ohledu na věk je po řemeslnících všeho druhu.

Je nedostatek elektrikářů, údržbářů, instalatérů, zedníků, soustružníků, frézařů, brusičů...

Pokud však člověk není schopný tuto práci vyzicky zvládat, tak má problémy.

Největší problémy mají úředníci, kteří po padesátce přijdou o práci, protože manažerů a dealerů všeho druhu je vysoký nadbytek.

0 0
možnosti
EK

E24v87a 84K98u25n89t85o21v22á

14. 6. 2015 19:00

Vtipné. Zejména to, jak přemlouvám vedoucí prodejny, že ta její prodavačka je k ničemu.;-D

Ale vážně. Dřív to prostě nebylo,protože každý měl na práci právo.

0 0
možnosti
JR

J75a50r84a 57R54a54n74k

15. 6. 2015 0:07

Pravo na praci.....mozna, ale spouste lidi nebylo povoleno svoji praci vykonavat, dva pratele meho otce jako lekari pracovali na stavbe mostu;-)

0 0
možnosti

Četl jsem to dvakrát - podruhé pomalu - a dospěl jsem k závěru, že to asi myslíte vážně.

Mám jediný dotaz - už jste si něco podobného zkusil na vlastní kůži?

2 0
možnosti
LH

Autore, běžte se vycpat s takovými radami.

Od svých padesáti let jsem byl několikrát nezaměstnaný (i celý rok ) dnes je mi přes šedesát a jsem bez práce 2 roky.Mám za sebou 3!!!! rekvalifikace a jsou mně k ničemu, protože než doděláte na pracáku rekvalifikaci, tak to místo už dávno firma(y) obsadila (y) už lidmi, kteří mohli HNED.

Mám už tisíce km najetých na kole (autem nemohu, nejsou peníze na benzín) a všude slyším stejnou odpověď: "PRO NAŠI FIRMU JSTE NEPERSPEKTIVNÍ, nebo MY HLEDÁME MLADŠÍ  a nebo A NEMĚL BYSTE LEPŠÍ JÍT DO PŘEDČASNÉHO DŮCHODU?

Ono se Vám to pěkně říká, když jste v regionu ve středu republiky.Zkuste sehnat práci v těchto letech v Krkonoších, Šumavě, Krušných horách.

A stěhovat se za prací?Nenechte se vysmát.Z naší vesnice utekli na začátku let 2000  dvě rodiny kvůli práci, jejich firmy po pár letech zkrachovaly, jim je už taky kolem šedesáti a nemohou sehnat práci.

Já jsem se nabízel, že budu dělat i za 8000 čistého, ale JSEM PRO FIRMY STARÝ, raději za ty peníze vezmou mladšího, který jim odvede více práce za stejný čas (přiznejme si poctivě, už nám to v těchto letech nejde tak rychle jako mladším).

Takže si tyto Vaše rady strčte za klobouk a nebo je nabídněte mladým lidem, keří ještě nemají zdravotní problémy.

1 1
možnosti
Foto

No pokud někdo udělá stejnou práci jako vy levněji, pak by byl zaměstnavatel blbej, kdyby zaměstnal vás. Buďte tedy levnější vy, nebo spolehlivější nebo loajálnější nebo .... prostě něco, co bude mít pro zaměstnavatele význam.

1 0
možnosti
VS

Už jste to vyzkoušel na sobě? Pokud ne, zkuste to. Po padesátce jste skoro pro všechny STAREJ. Když se k tomu přidá zdravotní problém, nemáte šanci.

3 0
možnosti
Foto

Ano, je dobré myslet na své zdraví včas a ne pak hořekovat, že mě nikde nechtějí, protože jsem na své zdraví kašlal.

1 0
možnosti
Foto

Zdá se, že jste to vymyslel sám a nikdo Vám nepomáhal. Nyní si to běžte vyzkoušet, ale hlkavně sám, ne abyste tam někoho za sebe nastrkoval ! Pak pochopíte, která bije R^

3 0
možnosti
TB

vyzkoušel jsem si to a v 60 letech jsem práci bez problémů našel.

0 0
možnosti
MR

Bod 5. a 6. to je síla. Ještě jsem nezažil majitele nebo majitelku firmy nebo obchodu, který si vylívá srdíčko tomu nejposlednějšímu uchazeči o práci. Ten kdo toto psal je úplně mimo realitu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 996x
Autor knih Za to můžeš ty... můj mozku (BizBook 2015) a Jak získat vysněnou práci (BizBook 2015). Provozuje stránky: www.orlita.cz, www.mujmozku.cz a www.jakziskatvysnenoupraci.cz.

Seznam rubrik