Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

nějak Vám vypadla u posledního článku diskuse, škoda, nebudu tedy zmiňovat, v čem se mýlíte:-)

0 0
možnosti
L

Levicovy.Pravnik

17. 9. 2012 17:04
Pane Orlito

Jsem na trhu práce 11 rokem a dnes je uměníj sehnat vůbec nějakou práci. Zvlášt, kdyjž zjaměstnavatelé nejsou schopni ani napsat inzerát.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

17. 9. 2012 10:02
Radit by měli především ti, kteří na to mají

a to se pravděpodobně v tomto případě neděje. Důvody stále se zhoršující situace na pracovním trhu netkví v pracovnících, nýbrž v systému Rv

1 1
možnosti
RK

romualda

16. 9. 2012 22:22
Dvě skupiny

Když pominu pouliční a podomní prodeje, callcentra, kde hledají někoho pořád, tak zaměstnavatelé mají zájem o dvě skupiny lidí - vysoce kvalifikované s mnohaletou praxí, s dvěma cizími jazyky a druhá skupina,  o kterou mají zájem jsou úplní blbi - tedy lidi, kteří budou pracovat za málo peněz, lidi, kteří jsou si vědomi, že na nic lepšího nemají, nebudou pomýšlet na útěk za lepším...a lidi, co se nachází někde mezi těmito sférami,to mají velmi těžké.

1 0
možnosti
L

lesicatko

16. 9. 2012 22:05
Mentor

Tak som si len s údivom všimol, ako autor okamžite po decentnom, ale jasnom uvodnom vylúčení tých, ktorí si zabezpečujú pracu cez znamych a rodičov prešiel do familiarneho tykania pre tých ostatných, ktorí sa spoliehajú sami na seba - zrejme Tí si uctivejší tón a vykanie nezasluhujú :)

Takže "zjisti si","hledej", "najdeš". Jak psovi.. Alebo decku. Však nič proti, každý ma svoj štýl prejavu,tento na mńa vytvara dojem nie familiarnej bezprostrednosti, ale skôr absencie dôstojnosti. Alebo manipulacie...

2 0
možnosti
R

roman37i

16. 9. 2012 22:06
Re: Mentor

Je to přesně tak. :-)

0 0
možnosti
JPZP

Jarka Pavlíčková z Prahy

16. 9. 2012 21:55
Názor

Mrzí mě to, ale situace je daleko složitější než popisujete. Je mnoho oborů, které prakticky uplatnění nemá. Dále chci říci, že jsou i kraje, kde se lidé hádají i o méně placenou práci. Ve svém textu se zmiňujete o absolventech. Právě absolventi jsou znevýhodněnou skupinou, protože jsou zatím bez praxe. Nástupní plat kolem 12 tis. je skutečností, ale i o takovou práci je všude nouze, pokud jde o absolventy. Navíc je v současné době krize a práce není nazbyt. Možná, že by byl pro Vás vhodným námětem článek na téma, jak uspět u výběrového řízení, jak se o nabídce vůbec dozvědět, jak se vyrovant s nedostatkem praxe, pokud jde o absolventy, atd. Věřím, že některé z těchto podnětů si vezmete k srdci, pokud má Váš článek mít další pokračování, jak ostatně sám uvádíte.

2 0
možnosti
V

von-bis

16. 9. 2012 23:18
Re: Názor

Jak se vůbec dovědět - bez známých ani náhodou. Firem je spousta, ale jak to v praxi funguje: nejdříve rodinní příslušníci, pak vzdálenější rodinní příslušníci, milenci či milenky, pak známí rodiny, někdo z rodiny či známých zaměstnanců, když není koho vybrat nebo není zájem a jako poslední možnost se vybírá někdo na inzerát nebo výběrovku. Přičemž poslední dvě možnosti se dělají  často u velkých firem jen na oko aby se neřeklo a výběr je předem daný. A mimochodem pokud by někdo měl firmu, bude to dělat jinak? Často požadavky jak na Einsteina i na nějakého obchoďáka rychloobrátkového zboží (znalost jazyků, VŠ atd.) a nakonec to dělá nějaká pipina rozhoďnožka.

0 0
možnosti
R

roman37i

16. 9. 2012 21:51
Teda ty máš taky dost...

Nejsou kšefty, viď? Věř že tady díru do světa neuděláš. Zbytečná práce:-) Zkus něco od úřadu práce. Možná i nějakou tu dotaci z EU dostaneš.

1 0
možnosti
A

aristokrat:ducha

16. 9. 2012 22:07
Re: Teda ty máš taky dost...

jojo poradenským lehkoživkám vysýchají zdroje

a bude hůř (tedy pro ně):-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 996x
Autor knih Za to můžeš ty... můj mozku (BizBook 2015) a Jak získat vysněnou práci (BizBook 2015). Provozuje stránky: www.orlita.cz, www.mujmozku.cz a www.jakziskatvysnenoupraci.cz.

Seznam rubrik