Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

Dunja

9. 9. 2011 13:18
Těžko

toto vysvětlit těm, kteří byli vyhnáni ze svých domovů(kde dnes hospodaří Izraelci), deportováni do jiných oblastí Palestiny či okolních zemí do uprchlických táborů, kde si museli budovat nový život za těžkých podmínek. Přitom mnozí vzpomínají, že měli sousedy křesťany, kteří narozdíl od muslimů dostávali bez problémů víza do Ameriky (dvojí metr jak zasadit klín do arab. etnika) a byli s nimi přátelé ani jim nevadili první přistěhovalci, které litovali kvůli jejich pronásledování v Evropě. Není jen náhodou, že mnozí oklamaní židé očekávali pustou zemi a ne úrodná pole obdělávané místními. A tak brzy došla volná půda a začlo násilné zabírání toho, čeho si lidé nejvíce vážili, a za pomoci Angličanů, to mnozí berou jako normální zatímco palest. obrana půdy a země se zbraní v ruce terorem. Podle této teorie je v podstatě islamizace Evropy normální a naše obrana terorismum. Pohádka o demokr. a spravedl. Izraeli má mnoho trhlin, zvláště pokud je vybudována na výlučnosti jednoho  národa.

1 0
možnosti
PDC

Pierre de Croissant

9. 9. 2011 14:47
Re: Těžko

1. Arabové odešli na výzvu arabských vůdců s tím, že se vrátí, až židé budou smeteni do moře. To se nestalo. Okolní arabské státy těmto arabům neumožnil integraci a držel je v imigračních táborech. Jako budoucí klacek na Izrael. Izrael několikrát nabídl odškodnění za zabranou půdu. Arabové odmítli. Naproti tomu muslimové vyhnali ještě o něco větší počet židů, např z Bagdádu Jemenu Tuniska apod. Izrael je všechny přijmul. Židům zabavená půda rozlohou převyšuje plochu Izraele. Náhrada nikdy nebyla nabídnut, nemluvě o možnosti návratu.

2. Výlučnost. neznamená ovládat druhé. Národ vyvolený znamená, že je vyvolený k tomu žít podle božích záměrů, etiky a morálky, být spravedlivý a pracovitý, tak aby byl příkladem pro národy ostatní. Chápu, že takové poslání je pro antisemity silné kafe.

0 0
možnosti
ZH

Zani

9. 9. 2011 9:51
Fanatici na obou stranách.

Mě se zdá, že Izraeli už dávno nejde zajištění míru a bezpečnosti. Mír se rozhodně nedá zajistit vybudováním osad na cizím území ? Nebo jo? Dost dlouho jsem izraelce obdivoval a opravdu jim fandil, ale poslední roky je čím dál jasnější, že vládnoucí elita a náboženští fanatici nechtěj mír za žádnou cenu, chtěj jenom velkej izrael. A nejsem sám, kdo si to myslí. Možná proto si lidí říkaj, ať se tam třeba vytlučou. Napadlo někoho, že se v palestině vlastně odehrává to samé co v Evropě? My se tu bojíme islamistů, kteří sem přitáhli a chtěj , aby bylo všechno po jejich, a tam přitáhli miliony jinověrců s talmudem v ruce, kteří křičej, že je to jejich svatá země. Prostě, kdyby nebylo na světě víry, bylo by nám všem lépe.

1 0
možnosti

Auggiecz

9. 9. 2011 17:43
Re: Fanatici na obou stranách.

Těch s Talmudem v ruce (a opomeňme nesmyslnost tohoto vyjádření - kdo ví co je Talmud, tak chápe) tam byla menšina. Co se týče velkého Izraele, tak nevím, jaký velký Izrael máte na mysli. Ten podle Tóry nebo nějaké novodobější vymezení?

0 0
možnosti

Maryša Šárecká

9. 9. 2011 8:08
děkuji

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik