Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jafava

6. 6. 2012 11:00
Zajímavé a smutné.

0 0
možnosti

Bejbydura

5. 6. 2012 12:58
malá poznámka

Výskyt Downova syndromu není podmíněn příbuzenským vztahem rodičů. Nebo minimálně jsem zatím nečetla žádnou odbornou studii na toto téma.

0 0
možnosti

dp11

5. 6. 2012 13:36
Re: malá poznámka

On to asi myslel jinak. Pokud je v rodine Downův syndrom, tak příbuzenským sňatkem se pravděpodobnost výskytu samozřejmě znásobí, jako ostatně každá genetická vada.

0 0
možnosti

Dunja

5. 6. 2012 12:39
....

A čísla jsou odkud.

Například na BV, Egpytě či Sev. Africe počet příbuzenských sňatků rapidně klesá s tím, jak lidé studují a hledají praci mimo rodiště. Tyto sňatky se omezují hlavně na vesnice či rody, kde je to věc cti a zachovávají si tak svůj rod, jméno a samozřejmě sílu. Uzavírají je lidé z chudých rodin, protože to snižuje náklady na svatbu, věno i zajištění bydlení mladých (většina žen dnes požaduje vlastní byt) a navíc se zde partneři znají od malička narozdíl od oblastí jako Afganistán, Pákistán či SA.

Co se týká postižení, častěji jde o postižení způsobené při porodu, kdy ženy rodí doma a nemají peníze na lékařskou péči. Setkala jsem se na cestách s několika rodinami (1 byl příbuz.sňatek), které měly post.děti. Péče závisí na penězích, není pravda, že tito lidé jsou vyloučení. Zůstávají v rodině, která jim poskytuje veškerou podporu, péči a lásku, často se brání myšlence, že dítě je postižené a potřebuje odb.péči, což je problém, který nepomáhá při zlepšování stavu, .

1 0
možnosti

Dunja

5. 6. 2012 12:55
Re: ....

u nás by třeba takové dítě třeba samo chodilo či dokončilo základní školu. Existují spec.školy -cca od 4tis korun za měsíc, což je pro rodiny s příjmem 7-10 tis.dost. V Sýrii jsem navštívila oslavu na jedné křesťanské škole .Děti zde byly půl na půl. Takže se postižení se nevyhývá ani arab.křesťanům. Srovnat s našimi zařízení to rozhodně nejde jak vybavením, tak odbornou péči, ale zato atmosféra byla skvělá a učitelé sklízeli velkou úctu a respekt  od všech přítomných rodičů bez rozdílu na víru či etnikum.

Rodiči jsou podle zákona za takové dítě zodpovědni ze zákona a pokud zemřou tak jejich synové či strýcové. Jinak může dojít i na vězení stejně jako v případě, že se syn odmítne finan.postarat o své rodiče. Ženy tuto povinnost nemají, u nich je to dobrovolné. Je-li třeba na péči seskládají všichni stejně jako na jiné nutnosti. Stát. ústavy hrůza spíš vězení a tam končí jen ti, kteří skutečně nikoho nemají.

Často však mnozí postižení se díky nedost.lékařské péče nedožijí dospělosti.

0 0
možnosti

thuankhong

5. 6. 2012 12:07
"Terorismus ''vyskytuje v mediich po utoku na WTC 9/11

pribuzenske snatky mezi nimi trvaji dele,stovky let.

0 0
možnosti

člověk z novinek

5. 6. 2012 12:36
Re:

Arabský dobyvatel Egypta, Amr Ibn al-Ás mezi lety 693 až 700 zcela vyvraždil obyvatelstvo Behnesy, Fajjúmu, Aboitu, Nikie… Tehdy definitivně skončila historie skutečných Egypťanů. Známý je masakr židů a křesťanů od Gázy po Caesareu, který provedl Abú Bark. V Arménii Arabové úplně vyvraždili město Euchaita. Roku 643 Muáwija zmasakroval obyvatelstvo Kypru. Ve stejném roce byl vypleněn Tripolis, obyvatelstvo Kartága bylo vyvražděno a město zbouráno. Arabské hordy pak protáhly Anatolií a Mezopotámií až k Indii. Vraždění a likvidace křesťanství dosáhlo šílených rozměrů. V Brahminabádu bylo roku 712 popraveno mečem šest až šestnáct tisíc poražených vojáků (prameny se rozcházejí v počtu), kteří přežili bitvu. V jedenáctém století obnovil Mahmúd z Ghazny dobývání Indie strašlivým terorem, při kterém byl zabit ohromný počet lidí. Například v bitvě u Somnathu bylo zabito padesát tisíc hinduistů. Firuz Šáh ve čtrnáctém století vlastnil sto osmdesát tisíc indických otroků atd. atd. atd.

2 0
možnosti

Vegan

5. 6. 2012 12:06
Projevuje se to i jinde

např. v celém arabském světě (přes 100 milionu obyvatel a možná o hodně více) ychází méně knih, než v 7 milionovém Izraeli. Kolik je nositelů Nobelovy ceny z arabského světa atd.

2 0
možnosti

Dunja

5. 6. 2012 13:17
Re: Projevuje se to i jinde

Je to hlavně tím, že režimy nemají zájem podporovat vědu. Je to proti jejich zájmu, protože obyvatele je potřeba držet v zajetí chudoby a každodenní starosti o chleba a ne je nechat svobodně přemýšlet. Ve vězeních těchto režimů už zemřeli tisíce vzdělaných lidí a odborníků lidí za to, že režimy kritizovali.

Mnoho odborníků odchází na Západ např. v NASA jich je několik dokonce jeden dostal právo pojmenovat družici směřující k Marsu. V Íránu či Pákistánu je jistě dost odborníků, kteří vyvíjejí jaderné technologie. Jenže ti, co slouží režimům třeba jader.programu v Íránu v Pákistánu či sloužili v iráku jsou zase terčem z naší strany a toužíme je zlikvidovat.  Takže není důvod, proč o jejich odbornosti psát.

1 0
možnosti

strnadz1

5. 6. 2012 11:56
To se dá pochopit

Netušil jsem, že je to až tolik, ale dá se to pochopit. Myslím, že i v našich zemích by ještě někdy v 19. století ta statistika dopadla hodně podobně. Lidé často nevytáhli paty ze své vesnice a podle toho to vypadalo. Ještě dnes, když jsme to na střední škole zjišťovali, tak jsme prakticky všichni z okruku dvaceti kilometrů vždycky našli nějakého toho společného bratrance nebo sestřenici.

Jiná věc samozřejmě je, že jisté organizace těchto postižených lidí zneužívají.

2 0
možnosti

Michal007

5. 6. 2012 12:06
Re: To se dá pochopit

Kroje byly u nás mj. od toho, aby šlo při výběru partnera snadno poznat, že je z jiné vesnice.

3 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik