Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Pane Orlíku, můžete mi, prosím, poslat odkaz na  Vaši informaci, že Israel nabízel Arabům 98% území? Dêkuji .

0 0
možnosti
KO

PaneŘezníku:

„UsneseníVS sice nejsou pro vlády právně závazná, vyjadřují však převládající světovýnázor na mezinárodní otázky, a mají tak morální autoritu světovéhospolečenství.“ (Informační centrum OSN v Praze)

Proč?Protože někdy se VS OSN splete a musí svou rezoluci zrušit.

Píšete:„palestinští Arabové splnili všechny podmínky Plánu OSN  na rozděleníPalestiny vytvořením vlastní vlády v poslední den…“ Není to pravda. DoporučeníVS OSN z 29.11.1947 odmítli a přepadli Izrael. Dodnes vykřikují, že tato rezoluceje „nulitní,“

Píšete:„Izrael má přinejmenším vyjádřit ochotu na obnovení mezinárodního statutuJeruzaléma.“

Tonemá Izrael zapotřebí. Bombardováním Jeruzaléma Araby v roce 1948 anečinnost OSN jsou důvody, proč Izrael nemá v úmyslu předat Jeruzalémcizákům.   ProKarla Duba: zde pane kolego; 1)JohnLoftus& Mark Aarons, Tajná válka proti Židům, str.236 2)http://lilienthal.czechian.net/liberty.html

1 0
možnosti

1) Obávám se, že v případě tzv. mandátních území je to trochu jinak, že v tom případě má právo VS OSN v souladu s CHartou OSN přijímát zásadní rozhodnutí. Pokud OSN považuje tu rezoluci za vadnou, tak ať jí zruší.

2) Doporučuji přečíst od Ericha Ternera Dějiny státu Izrael, kde se mimojiné píše, že v Ghaze sešel 1. října 1948 Palestinský národní výbor, který zvolil Národní shromáždění a vytvořena plestinská vláda, kterou uznala celá řada arabských států. (s.107) Z hlediska mezinárodního práva stačí dva.

3) Bombardování Jeruzaléma je plně ospravedlněno akcemi ilegálních židovských  komand, které kladly před 15. květnem 1948 bomby před dveře domů, v nichž bydleli bohatí Arabové s cílem je přinutit k vystěhování.

4) RB OSN nebyla nečinná, stále se snažila o zastavení bojů vyhlašováním příměří.

0 0
možnosti

Jediné mezinárodně uznané hranice Izraele jsou ty, které jsou vytýčeny v Plánu OSN na rozdělení Palestiny z r. 1947. V tomto Plánu je označen Jeruzalém jako město s mezinárodním statutem. Legislativním připojením Jeruzaléma sám Izrael podkopal svou existenci jako státu, který byl záložen díky OSN, čímž sam sebe vymazal z mapy. V současnosti Stat Izrael existuje toliko jako mocenská entita, nikoliv jako mezinárodně právně uznávaný subjekt, který má uzavřeny smlouvy o hranicích se všemi svými sousedy. Naproti tomu palestinští Arabové splnily všechny podmínky Plánu OSN  na rozdělení Palestiny vytvořením vlastní vlády v posleední den, který to ten Plán umožňoval. To, že jordánský panovník tu vládu rozehnal, je něco jiného.

Bohužel mezinárodní právo nedává Palestincům, nebo chcete-li palestinským Arabům moc na výběr. Kdyby neprováděli teroristické útoky na Stát Izrael, vypadalo by to, že se s daným stavem věcí smířili, tedy začal by platit usus.V tom je ten problém, jehož řešení je v rukou Izraele, který musí vyhlasít sám souhlas s utvořením arabského státu přesně v intencích Plánu OSN na rozdělení Palestiny v r. 1947, realizovat právo úprchlíků na návrat (vlastnická práva jsou nepromlčitelná) a přinejmenším vyjádřit ochotu na obnovení mezinárodního statutu Jeruzaléma.

2 9
možnosti
Foto

Z pohledu mezinárodního práva, přestala rezoluce o rozdělí Palestiny platit, ve chvíli kdy na Izrael zaútočili jeho sousedé a hranice pak odpovídali výsledku války. Navíc Palestinské vedení v roce 1993 souhlasilo z rezolucí č. 242 z roku 1967 a tím pádem uznalo existenci Izraele (před šestidenní válkou).

9 0
možnosti
TG

RvNeuvěřitelná směsice hypotéz a polopravd, vydávaných za skutečnost:

tak namátkou:okolnosti israelského útoku na lodˇ USS Liberty, izraelský špion Pollard, židovská nabídka 98 procent území pro Araby atd. Mystifikace ala Jára Cimrman:-)

0 7
možnosti
JH

J11a47n 61H74l77e27d60í30k

5. 4. 2014 15:43

dnes už většina Britů ví, že přijímat muslímské vrahy byla hloupost, ale dnes nevědí, jak je repatriovat, ikdyž mladým policistům na ulici řežou hlavy, pálí auta, vykrádají obchody

11 0
možnosti
KD

K22a15r14e47l 85D25u16b

5. 4. 2014 14:52

"..V červnové válce v roce 1967 předávala americká loď Liberty, v té době nejdokonalejší špionážní loď světa, informace o pohybech izraelské armády Arabům..."

Zajímavá zpráva.  To by jasně a jednoduše vysvětlovalo, proč šla ke dnu.

Autore, máte to podložené ?

4 1
možnosti
Foto

Ohledně zbrojení, původním dodavatel zbraním na Blízkém východě byla VB nikoliv USA a prakticky jedinou zemí u které to bylo po celou dobu bylo Jordánsko. Hlavní protivníky Izraele, Egypt a Sýrii vyzbrojoval Sovětský svaz. Ohledně Irgunu, ten se mnoha ohledech se choval podobně jako dnes Hamás, na rozdíl od hagany (židovská domobrana) útočili i na civilisty a často i na židy, kteří jim oponovali a měli na svědomí několik teroristických útoků. V případě beduínu, to není také tak jednoduché, jelikož někteří jsou loajální Izraeli a dobrovolně slouží v Izraelské armádě (některé náboženské skupiny nemusí sloužit v izraelské armádě). Paradoxní na Izraelských osadách na Západním břehu je to, že přibližně 20 000 dělníku, kteří je staví jsou arabští Palestinci.

3 0
možnosti
KD

K61a77r88e62l 56D90u70b

5. 4. 2014 14:45

"...20 000 dělníku, kteří je staví jsou arabští Palestinci..."

A co je na tom paradoxního ?  Nějak se živit musí, vlastní arabští bratři, kteří se koupou ve zlatých vanách (Saudi, Bahrain, emiráty,... ) jim vydělat nedají,...

Tak makaj u Židů. Pecunia non olet.

3 0
možnosti
KD

K12a53r30e46l 19D45u53b

5. 4. 2014 14:26

Žádný palestinský národ neexistuje. Vytvořenípalestinského státu je pouze prostředkem pokračování našeho boje proti státuIzrael za naši arabskou jednotu. Ve skutečnosti dnes není žádný rozdíl meziJordánci, Palestinci, Syřany a Libanonci. O palestinském lidu mluvíme dnespouze z politických a taktických důvodů, protože národní zájmy Arabů vyžadují,abychom jako účinný prostředek boje proti sionismu vyzvedli existencizvláštního 'palestinského národa'.

Jordánsko jako suverénní stát s definovanými hranicemi nemůže uplatňovat nárokyna Haifu a Jaffu. Jako Palestinec si však mohu nepochybně nárokovat Haifu,Jaffu, Beer-ševu i Jeruzalém. Jakmile jednou prosadíme naše právo na celouPalestinu, nebudeme váhat ani minutu a spojíme ji s Jordánskem.

Člen výkonného výboru Organizace pro osvobození Palestiny (OOP) Zahír Músejn vrozhovoru pro nizozemský deník Trouw, v roce 1977.

8 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik