Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

Eglund

19. 2. 2011 13:14
Mírumilovné muslimské bratrstvo

Kdo chce vidět mírumilovnost Musliského bratrstva, může si kdykoliv pustit záznam atentátu na Sadata - to červené, co tam uvidí, kupodivu není kečup. Politickokorektní hledání těch bájných mírumilovných muslimů je něco jako hledání bodu G - neúspěšné a zbytečné ;-D

0 0
možnosti
R

Rilian

19. 2. 2011 14:32
Re: Mírumilovné muslimské bratrstvo

Mnoho západních médií přijalo tvrzení některých egyptských činitelů, jako je bývalý šéf IAEA Baradej, že Muslimské bratrstvo je konzervativní, nenásilné hnutí. Majed el-Shafie, zakladatel organizace na ochranu lidských práv v Egyptě, „One Free World International“ (OFWI) s tím však zásadně nesouhlasí: „Nic nemůže být vzdálenější pravdě. Přestože oficiálně odmítá násilí, je MB ideologickým zdrojem teroristických hnutí jako Hamas nebo Al Kajda. Jsou to právě členové a sympatizanti MB, kdo jsou za každodenními pokusy o násilné obracení na víru, útoky a mučením egyptských křesťanů. Bratrstvo spolupracuje s Hamasem v Gaze a jeho vůdci jsou rozhodnuti bojovat proti Izraeli“.

0 0
možnosti
ML

Niktor

19. 2. 2011 12:17
Ježíš! :)

Ale vždyť pan Shanaáh v tom článku pouzije popisuje reakce Muslimského bratrstva na útoky 9/11 (odsuzující), jejich vztahy s al-Ká''idou (nepřátelské) a jejich názory na demokracii (akceptující). To snad není pravdivý obsah? Nevím co do toho plete pár citátů vytržených z kontextu. Zvlášť ty z Koránu jsou mimořádně vtipné. Jednak vám podobné pasáže může každý ocitovat z "vaší" Tóry, druhak jste si ty citáty pravděpodobně vymyslel.

Viz třeba 8:12 je ve skutečnosti: "A hle, Pán tvůj vnukl andělům: „Jsem s vámi, podpořte tedy ty, kdož uvěřili! Já vrhnu do srdcí těch, kdož nevěří, hrůzu a vy bijte je po šíjích a bijte je po všech prstech!“

8:60: "Připravte tedy proti nim všechno, co schopni jste postavit ze síly a oddílů jezdeckých, abyste zastrašili nepřátele Boží i nepřátele své a jiné mimo ně, které ještě neznáte, ale které Bůh dobře zná. A cokoliv vydáte na cestě Boží, bude vám plně nahrazeno a nebude vám ukřivděno."

0 0
možnosti
ML

Niktor

19. 2. 2011 12:19
Re: Ježíš! :)

33:26: "A vyvedl ty z vlastníků Písma, kteří jim pomáhali, z pevností jejich a uvrhl do srdcí jejich hrůzu, takže jste jednu skupinu z nich zabili a druhou zajali."

48:29: "Muhammad je posel Boží; a ti, kdož jsou s ním, strašní jsou proti nevěřícím, však laskaví mezi sebou. A vidíš je při modlitbě se sklánět a padat na tváře v úsilí po přízni a zalíbení Božím. A známky jejich jsou na tvářích jejich následkem modlení. A takto byli spodobněni v Tóře, zatímco podobenství jejich v Evangeliu zní: jsou jako sadba, jejímž výhonkům Bůh dává vyrůst a posiluje je, až stanou se pevnými a drží se zpříma na stéblech svých, k radosti tomu, kdo ji zasel, aby tím Bůh rozhněval nevěřící. A Bůh přislíbil těm z nich, kdož uvěřili a zbožné skutky konali, odpuštění a odměnu nesmírnou."

Atakdále, atakdále...;-D

0 0
možnosti
OFVV

old fashioned Vince VIII.

19. 2. 2011 10:35
mno, také bych se nechtěl každé ráno probouzet

jódlováním "meluzínů" z přebuzených piezoelektrických tlampačů;-)R^

0 0
možnosti
C

Camino

19. 2. 2011 16:40
Re: mno, také bych se nechtěl každé ráno probouzet

Ja taky ne,;-OR^

0 0
možnosti
U-LVM

Urb - Ledorubom v Meksike

19. 2. 2011 9:59
Autor článku se zřejmě muslimů bojí

Já se nedivím. Je jasné, že i Česko se podílí na válkách proti islámským zemím a tak strach z odplaty je pochopitelný. Křesťan by namítl, že Ježíš nabádá k odpuštění, to je v pořádku, ale jsou věci světské a Boží. Bůh ať si koná svou spravedlnost v nebesích a lidi na Zemi. Kdyby Bůh nechtěl, aby potrestání viníků bylo člověku tak slastné, nebyl by ho tím pocitem v duši vybavil. Ten pocit je natolik u muslimů vyvinut, že se opásají trhavinou a za cenu života si jdou svou spravedlnost vykonat.

0 0
možnosti
K

kaktusak

19. 2. 2011 9:50
Muslimové prostě nejsou nijak výjimeční

v porovnání s ostatními kulturami.

0 0
možnosti