Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FS

aroneček

16. 2. 2011 9:55
Jen by mne zajímalo,podle

čeho se bude určovat,kdo je Rom.Vždyť při posledním sčítání lidu,se k romské národnost přihlásilo například v Havířově jen 250 osob,ale pokud mají nějakou výhodu okamžitě je jich na tisíce.Je to dost zajímavé,že?Jinak k autorovi.Je to naprostý diletant,který nemá žádnou "páru" o realitě.Prostě jeden z pseudohumanistůRvRv!!

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 2. 2011 10:37
Re: Jen by mne zajímalo,podle

Nijak, překvapivé je,že v popisu onoho projektu se vůbec termín "romský, Rom" nevyskytují.Mezi základní kritérium patří "nízké vzdělání rodičů". Takže i děti gádžů mají šanci..Stejně ale nebude platit, že si všechna cikáňata poběží s vysvědčením pro deset tisíc, a ani případný exodus ze Slovenska nehrozí. Dlouho jsem to hledal,ale nakonec na webu

http://www.clovekvtisni.cz/index2.php?id=113&idArt=1670

"Během dvou let podpoří kariérní poradci v rámci individuální práce 75 dětí"

Což mi mimochodem moc nevychází,podle jejich vlastních podmínek  to vychází  tak že te těm 75 studentům vyplatěj maximálně 2 miliony.  Těch zbylejch 5 milionů zase někde zmizí . Je to smutný ale ta banka společně s nadací je schopná vokrást i ty cikány...:-(

.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

16. 2. 2011 9:50
Neuvěřitelné myšlenkové pochody !

Prý: "odměňovat romské chlapce za každý dokončený rok na učňovské škole s tím rozdílem, že by to mohly dotovat firmy. Dotace z prostředků bank mi připadá lepší. Těch 7 milionů by banky ani nepoznaly a zkrotilo by to maličko jejich nenasytnou touhu po bezpracném zisku."

Peníze podniků, peníze daňových poplatníků, peníze bank, to nejsou Vaše peníze !!!

Do těchto peněz Vám vůbec nic není. O nich nemůžete nic navrhovat !!!

Pokud chcete komukoliv pomáhat, tak prosím jenom ze svých zdaněných peněz. Jenom ze svých !!!

0 0
možnosti
BK

bobecek173

16. 2. 2011 9:27
Nechápu

Dost dobře Váš myšlenkový pochod. Píšete, že banky budou hradit sedmi miliony korun, cikánům vzdělání.

To Vám nedošlo, že to nebude dar banky ale její vyčuranost?  Ona si to vybere v   poplatcích co si vymyslí a vy to zaplatíte?

Proč by měli děti "bílých" být diskriminované? Vy si myslíte že jen cikáni nemají práci? Spousta bílých rodičů má tak tak na jídlo a raději sobě "utrhne od huby" než aby dítě nemělo do školy pomůcky.CIKÁN ? Napřed se zajede do marketu, nakoupí potraviny ,hlavně takové aby tata měl co žrat. Pak se zajde do herny, co kdyby mi to něco dalo, pak teprve si vzpomene že má naflákané děcka a něčo by se malo zrobiť.

Tak se sebere a jde na sociálku a udělá tam cirkus. Vedoucí odboru - dobrá duša, mu nějakou tu tisícovku vrazí , jen aby je měl s krku a byl na úřadě klid..

To co píši není žádný výmysl, ale praxe v OSTRAVĚ na sociálce. Manželka tam než šla do důchodu pracovala. Tady pomůže jedno, poslat je tam odkud přišli. Tedy na Slovensko.

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 2. 2011 9:29
Re: Nechápu

Trošku drsné, ale v zásadě je to tak. Jen s tou deportací to není tak jednoduché. !!

0 0
možnosti
ML

marlow

16. 2. 2011 9:27
penize nic nenauci

Ale dobry ucitel ano. Otazka je jestli dobry ucitel uci pro penize. Poslanim ucitele neni nacpat detem knihu do hlavy ale vzbudit v nich zajem o vedu, kulturu a historii zeme i sveta.

0 0
možnosti
BK

bobecek173

16. 2. 2011 9:29
Re: penize nic nenauci

Nacpat knihu do palice může i drvoštěp, stačí otevřít sekyrou palici.

0 0
možnosti
PS

a-b-c-d

16. 2. 2011 9:22
jo,

takže vymyslíme spoustu dávek a příspěvků a pobídek, na který bude mít nárok každý jen proto, že si pro něj přijde s početným doprovedem a všichni se prohlásí za Romy - a dvě třetiny jich budou ze Slovenska, co na tom - a peníze prchlastají, co na tom - a ze školy si odnesou jen nějaké špatně hlídané drobnosti, co na tom - a skončí zase na sociálních dávkách, co na tom .. protože jsou odjakživa zvyklí, že jsou Romové - a tedy mají PRÁVO všechno dostat zadarmo, dvakrát, třikrát, stokrát...

0 0
možnosti
PH

petrph

16. 2. 2011 9:11
na desetiletí???

Protože mi mnohé nebylo jasné, podíval jsem se blíž na onen projekt "Learn More" přímo na webu UniCredit Bank. Co jsem se dočetl, dost mne překvapilo.

". Projekt je financován ze zdrojů nadace UniCredit Foundation, která do něj vložila 306,000 euro (více než 7 milionů Kč) a běží od ledna 2011 do prosince 2012.

Pouze dva roky!!! .Mimochodem, paradoxně začíná v půlce školního roku a končí v půlce přes dalšího školního roku. Negarantuje vůbec že romský student tu školu nebo učiliště vůbec dokončí.

Pouze si i ti slušnějši Romové, co své děti do škol posílají navyknou že i za to dostanou sociální dávky navíc.Tedy, pouze ony 2 roky. A co pak? Najde se další šlechetný donátor???

0 0
možnosti
P

por.Dub

16. 2. 2011 8:54
Tento problém je tu už 200 rokov !!

Už roku 1782 vydal cisár Jozef II. patent  o Zavedení povinnej školskej dochádzky, vyučeniu sa remeslám a td.  

Dnes sa nalievajú veľké peniaze na vzdelanie cigáňov a výsledok bude len ten,

že peniaze sa rozplynú a o ďalších 200 rokov   / možno pri geometrickej reprodukcii cigáňov  skôr,/   už nebude mať kto vydávať patenty o vzdelaní a tiež nebude  zdroj nalievania peňazí do tejto komunity.

Trikrát hádajte prečo!!!   Vždy uhádnete a bohužial budete mať pravdu !!!!!!!

0 0
možnosti
BM

BořekŠikula

16. 2. 2011 9:17
Re: Tento problém je tu už 200 rokov !!

a celkem to fungovalo, jenže skoro všichni tito lidi zahynuli v německých táborech smrti a místo nich po válce přišli tereziánskými reformami nedotčené davy z východu, takže jsme znovu na začátku.

0 0
možnosti

lost

16. 2. 2011 8:51
pan Olšer má svůj strop (myšlenkový)

. . .a nezvládnutí soužití s místním tradičním etnikem by mi přišlo šílené .uvědomme si, že romské gangy části mladé populace, již na naše pokusy o soužití již nečekají, ale zaujímají naprosto antagonistický postoj.

0 0
možnosti
SB

Morgiana

16. 2. 2011 8:40
Bohužel

Vaše teorie má jednu trhlinu. Romské dítě má uplně jinou mentalitu a věci jako práce, píle vzdělaní jde naprosto mimo ně . Učím je . Učím i mentálně postižené . Jeden příklad za všechny. V pracovním vyučování vaříme a učíme se nakupovat . Mentálně a tělesně postižené děti se vždy skoro perou, kdo ponese nákup , vždy donesou 15 kc na suroviny. Romské děti "nevidí " že je taška s nákupem, peníze ikdyž mají tak nedají a Vaření si představují tak , že jim donesu jídlo do třídy. Nemluvě o tom, že mají otřesné stravovací návyky a krom MCdonalds , pizzy a KFC Vám prostě normální jídlo jíst nebudou . Pokud se u nás pořádá něco s odměnou, romské děti nejdou . Oni na odměny vůbec nereflektují takže odměna za každý dokončený rok je scifi.Když vyrobí nějaký i hezký výrobek , často ho najdu po vyučování roztrhaný . Nemají vubec ponětí o našem světě a hodnotách . Pokud by jste nekradl romské děti hned po porodu nemá posle mě tato snaha šanci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik