Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hromobití02

16. 1. 2011 20:19
nepomůže

zcela logicky - do evropského parlamentu byli odsouváni politici, kteří byli již nepotřební, nebo neschopní... a tohle je výsledek. Tyto karikatury převzali časem moc a dělají to jediné co umí - blábolit o tom co by se mělo kdyby to bylo takto, ovšem pokud se to takto udělá, pak regulace pomohou k tomuto... atd. prostě jen a pouze plkání a skutek utek. A pokud se již něco uskuteční, pak je to právě jen a pouze předpos_aná aktivita vedoucí k čím dál tím většímu výsměchu zbytku světa. Takže odpověď zní NE, nepomůže. Bude se rokovat, bude se plkat, ale nic se neudělá. Z tohoto postoje se už stala norma, což je o to smutnější.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

16. 1. 2011 13:16
Zmatek?

Pane kolego, první egyptské invaze do Núbie a její přeměnu v zásobárnu otroků měla na svědomí staroegyptská vojska; ve 3.tisíciletí př.n.l. v Núbii stála egyptská města a Egypt disponoval velkým množstvým núbijských otroků. Následovalo období kermské prosperity, než byla Kerma zcela zničena další expanzí Thutmose I., a Núbii ovládl faraonský Egypt. Králové napatské říše, které tam vznikla, byli vyhnáni z Egypta a založili Merou, zničenou r.357 aksumským vládcem.

Od 7. do 12. století platila mezi Núbií a Araby smlouva bakt, podle níž Núbijci výměnou za dary pro vládce odevzdávali Egyptu ročně 400 otroků. Po celou dobu se do Núbie stěhovali Arabové (Džuhajna a Kabábíš), většinou hledající pastviny nebo prchající před státní mocí.  Snaha Egypta o podrobení Núbie mezi 13. a 15. stol. měla ráz spíše politický než náboženský (většina křesťanských náboženských staveb v Núbii pochází právě z této doby); zánik núbijských říší příčítáme spíše vnitřním tlakům, byť způsobeným arabskými kmeny.

 

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

16. 1. 2011 13:28
Re: Zmatek?

Současný (lze-li ho tak vzhledem ke kořenům v minulosti nazvat) konflikt v Súdánu nemá kořeny v náboženství - jde spíš o konflikt etnický, politický a hospodářský. Mnohé kmeny na jihu byly islamizovány, ne však arabizovány, a muslimští civilisté "nesprávné" etnické příslušnosti trpí úplně stejně, jako civilisté křesťanští.

Máte-li zájem o podrobnější informace, doporučuji http://www.africa.upenn.edu/Articles_Gen/cvlw_env_sdn.html

http://www.sudanupdate.org/REPORTS/PEOPLES/Darf.htm

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/04/21/AR2006042101752.html

0 0
možnosti
DK

Dante_

16. 1. 2011 11:52
...

Drahy pane, "Zapad" hlavne temto krestanum k tomuto problemu sam od sebe pomohl, kdyz spojil v dobe kolonizace nekolik naprosto nekompatibilnich uzemi a nazval je Sudan, aniz by prihlizel k tomu, ze se mnohe kmeny doslova nenavidi. Jen hlupak omezuje desitky let trvajici valku jako nabozenskou. Je zde mnohem vic prvku, ktere tu pusobi a na zacatku vseho toho zla stala evropska rozpinavost a kolonialismus, o otroctvi nemluve. A vy si tu ted chcete hrat se "Zapadem" na nejakeho garanta spravedlnosti? K smichu...

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

16. 1. 2011 12:13
Re: ...

Otroctví, to je to co tam dnes praktikují musulmani????

0 0
možnosti
S

stedrik

16. 1. 2011 7:57
a proč jim nepomůže bůh?

;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

16. 1. 2011 8:22
Re: a proč jim nepomůže bůh?

To se musíte zeptat jeho, možná vám odpoví.

Ovšem váš posměšný xichtík (;-D) na situaci, kdy jeden vraždí druhého, je slušná ubohost.

0 0
možnosti
D

duhacenzor

16. 1. 2011 7:35
Autore, ten "Západ" sám

systematicky vyvražďuje křesťany již od Velké Francouzské Revoluce, ničí židokřesťanskou evropskou kulturu, zavádí násilnou povinnou atheisaci,  proč by ho mělo zajímat, že nenáviděné křesťany také vyvražduje někdo jiný a v případě islámu, "Západ" se vždy postavil na stranu islámu ať šlo - příklady po WW2 Biafra a Libanon, nebo i o ten Súdán, kde atheisté samozřejmě "nevědí", že je tam nějaká protikřesťanská genocida, natož aby třeba "věděli", že dnes v roce 2010 je tam legální otrokářství, kamenování a křižování lidí, tak jako před 2000 lety za časů římského starověku, který atheisté mimochodem bezmezně obdivují. Takže finále je jednoznačné: EU se jednoznačně postaví na stranu svého miláčka Omara Bašíra, jako obvykle, Jihosúdánci musí vydržet nápor atheisticko-muslimských armád sami, max. s tichou podporou Ethiopie a Israele, možná dalších hráčů (reakce Číny ?)

0 0
možnosti
MS

kenzo

16. 1. 2011 2:11
Jaký Západ? Proislamizační EUrosvaz to nebude!

Ten sám je proti křesťanským kořenům a křesťanské tradici Evropy!

http://www.rozhlas.cz/zpravy/evropskaunie/_zprava/nizozemsko-protestuje-proti-diarum-vydanym-evropskou-komisi--837502

0 0
možnosti
MS

kenzo

16. 1. 2011 2:31
Re: Jaký Západ? Proislamizační EUrosvaz to nebude!

P.S. A ještě k té Číně - Čína se stále více mění, zatímco dekadentní Evropa degeneruje a stává se neevropskou a civilizačně méněcennou (afro-arabskou), civilizovanější Čína stále více přijímá to, co dekadentní EUrosvaz programově potlačuje, takže kdo ví, jak to bude v  budoucnu s Čínou a jejími postoji?:

http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/cinsti-krestane-uz-se-neschovavaji-vlada-je-podporuje_179632.html

0 0
možnosti

lost

16. 1. 2011 1:52
západ skončil

možná křesťané z indonesie, filipín a pod.

0 0
možnosti
SS

Sergeant survived

15. 1. 2011 23:37
Ne

jsme až příliš vyděšení, než abychom komukoliv pomohli proti agresivním muslimům.

0 0
možnosti
ZK

SID09

16. 1. 2011 9:38
Re: Ne

R^R^!!;-( !!R^

0 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik III

15. 1. 2011 20:36
Demokratický

západ by možná podpořil, ale co to je? Už dnes se v médiích na západě spekuluje o tom jak jižané v Súdánu chtějí nezávislost proto, aby měli zisky z ropy!!!! O nějaké genocidě a útocích islámských milicí se už několik let nemluví!

Takže, jediné co se stane bude, že Joujou Manuel a jevó továryšńa Káťa Aštonovna budou vyzývat k dialogu! Potom na ně zařve Kádáfí a oni zmlknou!

0 0
možnosti