Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jakjetoasi

17. 5. 2010 11:54
duch člověka.

Je pravda, že slovo duch a duše je v Bibli různě zneužito. Je také pravda, že slovo DUCH má celou řadu významů.

I o lidském duchu je hodně textů. Z toho důvodu jej chápu jako nepopsanou knihu, kterou člověk při svém narození dostal a při smrti se popsaná vrací zpět k Bohu, který jej dal. Pro POTŘEBU BUDOUCÍHO VZKŘÍŠENÍ. Bez tohoto původního prvku by se nejednalo o výkříšní ALE JEN O VYTVOŘENÍ DOKONALÉ NAPODOBENINY, KOPIE, zemřelého člověka.

Zbytečně tedy nevolal Štěpán před smrtí "Pane Ježíší přijmi mého ducha" a podobně i sám Ježíš před svou smrtí volal ke svému Otci a Bohu "Otče, přijmi mého ducha".

Štěpán se obracel k Ježíši jako ke svému Bohu, protože v tu dobu již byl skutečně Kristus Bohem. Dostal od Otce (dočasně) veškerou moc na nebi i na zemi a v jeho jménu (před ním) se má sklánět každé koleno..

http://bibleforum-net.9forum.biz/zakladni-temata-f1/?sid=a42d9de2673829335f52c9cc2675afa6.

0 0
možnosti
AR

Don don

5. 4. 2009 23:25
pro

pana autora. Nijak zde nehodlám polemizovat. Přesto jednu výjimku učiním. Opravdu je nutné takto obsáhle psát o v podstatě ničem. Jsem obyčejnou ovečkou, ale váš článek jsem ani napodruhé nedočetl. V jednoduchosti je krása. Třeba by stačilo do článku napsat jednu větu:" Já jsem vzkříšení i život, kdo věří ve mne, byť by i umřel, živ bude

0 0
možnosti
RS

leonet

2. 4. 2009 12:54
Chtělo by to ještě jeden článek

nějaké shrnutí, oč vám vlastně jde. Mám takový dojem, že jste se zapletl do svých výkladů. Znám ještě jiné výklady, a za posledních 2 tis. let jich určitě bylo tolik, že je nemůžete všechny přečíst, natož vyvrátit. Předběžně na základě přečtení asi desetiny vašich úvah: Zkuste se skrze svého ducha navázat kontakt z duchem Božím, Otcovým, Kristovým, Svatým, Pravdy atd. V této chvíli je to jediný pro vás přítomný Bůh. Ale doporučuji podle rady apoštola Jana viz 1J4,1-4.

Jestli se odhodlám si přečíst všechny vaše články, tak vám potom napíšu více.

0 0
možnosti
J

jenjan

2. 4. 2009 11:49
Takhle

se přece vtipy o duchu nestaví... Vy se spíš zajímáte o dění nad Vámi ne? ;-)

0 0
možnosti