Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud čtu Deklaraci nezávislosti Státu Izrael, tak mě to utvrzuje v pocitu, že se tak dalece nemýlím ve výše uvedených čtyřech bodech: "V roce 1897 se na výzvu Theodora Herzla, tvůrce myšlenky židovského státu, sešel Sionistický kongres a vyhlásil právo židovského národa na národní obrození na půdě své vlasti.

Toto právo bylo uznáno Balfourovou deklarací dne 2. listopadu 1917 a stvrzeno mandátem Společnosti národů, který garantoval mezinárodní uznání historické vazby židovského lidu s izraelskou zemí a jeho právo získat opět národní domovinu".

"Dne 29. listopadu 1947 přijalo Valné shromáždění Spojených národů usnesení požadující zřízení židovského státu v Zemi Izrael. Valné shromáždění žádalo od obyvatel Země, aby se sami ujali nutných kroků, které povedou k provedení tohoto usnesení. Uznání práva židovského lidu na vlastní stát ze strany Spojených národů nelze vyvrátit. Je to přirozené právo židovského lidu vést život jako každý samostatný národ ve svém státě"

Resume: Teprve OSN uznalo právo Židů na vlastní stát.

1 1
možnosti
Foto

máte tam chybu.......termín "myšlenkový pochod pana Řezníka" mi zavání vzíváním okultismu....byl už snad někdo svědkčm takovéto události;-)

p.s. pro potrefeného.....nemaž, nehlaš, vrať to....snesu;-)

2 1
možnosti

Děkuji, ale nemám pocit, že by dokumenty, o nichž hovoříte a které citujete, něco říkaly o vzniku Státu Izrael. Pojmy židovská domovina a židovský stát přece jenom označují každý něco jiného.

Nebudu to teď konkrétně studovat, ale   právní závaznost usnesení Valného shromáždění OSN ve vztahu k mandátním územím byla asi přece jenom vyšší než si myslíte. Rozhodování o nich bylo svěřeno OSN jako takové. Konkrétně Britové se právě obrátili na OSN, aby rozhodlo o budoucnosti mandátního území Palestina.

A je třeba jasné, že Stát Izrael byl vyhlášen jako  jeden z výsledků odsouhlasení Plánu OSN z r. 1947. A že tento Plán je základním právním dokumentem, s němž stojí a padá existence Státu Izrael.

Ten Plán má samozřejmě i další výstupy, tj. vyhlášení Jeruzalema za mezinárodní město a vytvoření arabského státu. A je jasné, že jako každá dohoda musí být realizován jako celek. mají-li být za platnou uznána každá jeho jednotlivá část.

1 0
možnosti
Foto

J30a51k38u44b 68R30o61t32h

5. 6. 2014 13:37

Pane kolego, jakkoliv reagovat na olomouckého VŠ pedagoga Řezníka je jen ztrátou času a sil. Jde o kverulantního relativistu, který se rád a důkladně matlá v hnusu. Já osobně jej po několika ukázkách jeho charakteru bez pardonu mažu.:-/

11 3
možnosti
Foto

připojuji se k popisu Jiřího Řezníka. Jakákoli diskuse s ním je ztrátou času.

5 2
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik