Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Píšete: "Je dostatečně zdokumentováno, v jakém stavu našli Palestinu židovští přistěhovalci koncem 19. století: močály, bažiny, malárie, zbořeniska a žádné stromy. Kultivace území, za cenu ztráty mnoha životů, přitahovala arabské pracovní síly z okolních zemí. Nakonec jich byly statisíce a Arabové žádali „samostatný stát.“ Mají k tomu právo? Samotný fakt, že se v nějaké zemi rozrostou počty přistěhovalců, jim ještě nedává právo na samostatný stát. Civilní práva ano, ne však práva politická."

Nejprve napíšete, že židé byli přistěhovalci a následně uvedete, že růst počtu přistěhovalců jim nedává právo na samostatný stát, ale to už samozřejmě jde o arabské přistěhovalce. Všichni jsme přistěhovalci - naši slovanští předci se sem taky přistěhovali. Pokud platí Vaše úvaha o stavu Palestiny a její kultivace židovskými přistěhovalci, tak to stejné lze říci o sudetských němcích, kteří stejným úsilím kultivovaly naše pohraničí po staletí, kam je usadil Přemysl Otakar II, který mimochodem potvrdil nebývalá práva i Židům: obecní samosprávu a právo na ochranu majetku. Píšete o hlavních městech, ale Jeruzalém původně patřil Jebusejcům, než padl do rukou Izraelitů a kupodivu až byl Jeruzalém ovládaný Byzantinci bez boje dobyt muslimskými vojsky chalífy Umara II., pak teprve došlo k rychlému povolení židům návratu do Jeruzaléma, kde do té doby trval zákaz pobytu Židů. Co je tedy dle Vás směrodatné pro oprávnění říci, že kupříkladu Jeruzalém patří jen a pouze nám a nikomu jinému? Kdo město původně založil nebo kdo jej poté kolonizoval či jej zkultivoval? Naše pohraničí dle Vámi udaných měřítek pro oprávnění kolonizace Palestiny židovskými přistěhovalci stále patří sudetským němcům, což se ale nelíbí našemu panu prezidentovi, který díky opětovně vyvolávané nesmyslné hysterii ke kolektivně odsunutým sudeťákům vyhrál prezidentskou volbu a vyvolává úspěšně dále v nás xenofobii z muslimů. Za Masaryka jsme měli každý svého žida a dnes pro změnu máme svého Araba! Teror prováděla i Hagana!

1 0
možnosti

Máte v tom textu jistou nepřesnost, v žádném případě nejde o  mezinárodně závazné dokumenty, jako jsou Balfourova deklarace, rozhodnutí vítězných zemí na konferenci v San Remu a Mandát pro Palestinu z rozhodnutí Ligy národů jsou nezrušitelné. Na nich stojí právo Izraele zakládat komunity na celém území západně od Jordánu

1) nemůže jit o právo Izraele, ale snad o možnost Židů základat své komunisty. Pokud nemám pravdu, chtěl bych doslovnou citaci dokumentů.

2) Všechny tyto dokumenty nejsou platné, protože byly nahrazeny Plánem OSN na rozdělení Palestiny, kde jsou vyznačeny jasně hranice budoucího židovského i arabského státu,

3) Bohužel sám Izrael tento Plán hodil do koše, protože si zákonem přivlastnil Jeruzalém.

4) Z toho vyplývá, že Stát Izrael dnes neexistuje. Jak svého času zdůrazňovali Britové, Hitler obsazením zbytku Československa zneplatnil mnichovskou dohodu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik