Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Žádná společnost nebude nikdy na takové mravní úrovní, aby si mohla dovolit bezbřehou svobodu slova a tisku."

Těžko se dostat na nějakou mravní úroveň, když máme problém tolerovat odlišné myšlenky.

1 1
možnosti
Foto

Pokud vím, tak pan Matějka kritizuje i citovaný zákon a ve svém článku celkem jasně zdůvodňuje proč. Pokud to měla být opravdu odpověď na jeho článek, tak je to taková nějaká odpověď bez odpovědi. Ale možná vám jeho jméno v nadpise pomohlo ve čtenosti. ;-)

1 1
možnosti
MS

Snad nikdo se nesnaží hájit právo na svobodu prodávat jedovaté konzervy, u jedovatých myšlenek je to ale běžné. Jen se ta jedovatost obtížněji objektivně prokazuje.

0 0
možnosti
Foto

Svoboda slova musí být absolutní.    S jedinou výjimkou a to je vyhrožování fyzickým násilím nebo smrtí konkrétnímu člověku.  Zde si dokážu představit nějaký druh ochrany. Vždy bych to ale nechal na daném jednotlivci, kterému by bylo vyhrožováno, aby posoudil míru svého ohrožení a pak uplatnil nějaké ustanovení kolektivní ochrany (zákon).

1 3
možnosti
Foto

a jak si to uplatnění představujete v praxi?

1 0
možnosti
Foto

Citujete správně, ale domnívám se již ze zastaralý zdroj...

1 0
možnosti
Foto

... jen na doplnění, aktuálně se jedná zejména o §403, §404 a další Trestního zákoníku (v platném znění). V diskusi s panem Matějkou jsem na toto rovněž upozorňoval a tyto argumenty marně předkládal ;-)

0 0
možnosti
Foto

Pro autora karma! Perfektní!

Budu se zase opakovat: Franta M. by se mohl naučit rozlišovat, jde-li o knihu, vydanou za účelem studia či bádání, nebo o knihu, která má být nástrojem šíření nesmiřitelné a protidemokratické ideologie.

4 0
možnosti
Foto

A kdo to bude rozlišovat? Nějaký pověřený a razítkem osvícený ouřada?

1 0
možnosti
PK

a svoboda druhých končí tam kde začíná svoboda moje.

Pokud to tak neplatí (Tzn. že ostatní lidi sice s mými názory nemusí souhlasit ale neomezují je ani jejich projevy) tak nemá smysl respektovat to co druzí považují za "svobodu".

Co je hlavní kámen úrazu je prostě to že moje představa svobody je s mnoha lidmi (např muslimy) zcela nesolučitelná a za žádných okolností prol mne není přijatelné žít ve stavu společenské organizace který by jim sebeméně vyhovoval.

2 0
možnosti
Foto

Pavle, pokud jde o tu první větu, je to malinko jinak ;) Chápu, že jde o parafrázi, ale mohla by změnit celý význam. Na první pohled možná slovíčkaření, ale pokud to otočíte a vztáhnete jen na sebe, již tím můžete omezovat svobodu někoho jiného. Původní výrok zní:

"Svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda jiného" ... (John Stuart Mill)

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik