Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Forrrest

8. 1. 2010 14:59
Pohledná to rodinka

Rodina? Spíš skupina vzájemně se nesnášejících ideologií (společně s islámem). Křesťanství je antisemitské, takže těžko očekávat, že spolu někdy židé (kteří mají dostatek sebeúcty) a křesťané (kteří svou víru berou vážně) budou dobře vycházet.

Aby si rozuměli, je třeba odhodit tyto primitivní a nemorální víry, které je rozdělují.

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

9. 1. 2010 1:30
Re: Pohledná to rodinka

O třech podvodnících? Trapné,zastaralé a překonané!

0 0
možnosti
K

kaktusak

7. 1. 2010 23:29
Ještě k nim patří muslimové

0 0
možnosti
VI

Vlad IV

7. 1. 2010 20:42
Máte v tom guláš

stránce teologické,  tak v chápání skutečného vztahu!

Ale že Vy budete dle svojí retoriky z nějaké té letniční sekty, známých to řitních speleologů, co se talmudského judaismu týká?

Ale to jste lidičky na omylu! Talmudský(rabínský) judaismus nemá se Starozákonní vírou téměř nic společného! Tam byl vztah Izraele se svým Bohem dán smírnou obětí v Chrámu! Proč si myslíte, že součástí Hospodinova trestu za nevěru bylo zboření Chrámu (viz Ezechiel)? Je pravdou, že Bůh dal ůsty proroků slib, že chrám bude obnoven, ale zároveň Daniel prorokuje s děsivou časovou přesností nejen příchod Mesiáše, ale i zkázu Chrámu a konec obětí, což se rovná konci Smlouvy? Ale ano,neboť Ježíš sám dle svých slov byl naplněním SZ!!

Vaše interpretace sv.Pavla je tudíž chybná od samáho počátku, Pavel jen připomíná, že jedním ze znamen blížícího se Kristova příchodu bude velká konverze Židů k Církvi sv.!

A o islámu se odmítám vůbec bavit! Jak může být od Boha učení, které vyvrací vše co učil JežíšKristus-Syn Boží?

0 0
možnosti
LV

borek

8. 1. 2010 13:18
Re: Máte v tom guláš

Islám nevyvrací vše co měl Joshua z Nazaretu (ale ve skutečnosti z Betléma) kázat.

Už proto ne, že nikdo vlastně přesně není schopen prokázat, co skutečně kázal. V evangeliích schválených a prošlých cenzurou na koncilech ani ostatních dochovaných lze vysledovat celou řadu divergujících směrů.

A proroctví Danielovo naprosto není přesné a je z velké části zfalšovaným proroctvím ex-post.

0 0
možnosti
P

poznamka

7. 1. 2010 15:57
ale ale

Zásadní věc je, že žádný bůh NENÍ a tím pádem je to všechno ptákovina. Jestli se bude brát pohádka vážně, tak se nikam nedostaneme. Katolická mafie je v boji s židovskou mafií a teď se jim do toho zamotala islámská mafie a jsou z toho na větvi.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 1. 2010 16:07
Re: ale ale

No tak vidíte, ty mafie jsou zcela reálné. Ty pohádky pro věřící sice reálné nejsou, ale když tomu věří, tak jim je stejně nevezmete. Tak se na to dívejte z téhle strany, a pochopte, že když někdo věří, je to FAKT úplně stejné váhy, jako fakt, že vy jste bez náboženského vyznání. Já nevím, co vás na tom rozčiluje? To že lidi věří, přeci není ptákovina. To je naopak velmi silná politická karta.

.

Podívejte se třeba na naše volby. Stále se najdou lidi, kteří věří tomu, že je dobré volit ty naše dávno profláknuté mafie. A s tím také ta naše politcká sběř normálně kalkuluje.

0 0
možnosti
AH

alex hart

7. 1. 2010 15:44
No a co z toho?

Kolem roku 0 vznikla ze společného základu pokud vím 3 monoteistická náboženství. Neboť Mojžíš nebyl zdaleka jediným prorokem. Byl jím i totiž i Mohamed. Křesťanství bylo jednou z odnoží, chcete-li sektou, kterou Řím povýšil na státní náboženství. Toť vše, nic víc.

.

Veškeré další disputace o rozdílech slouží ve svém důsledku pouze k rozdmýchávání vášní. Myslí si snad židé, že křesťané se s nimi dobrovolně sjednotí? Samozřejmě pod židovským vedením!!! Tak nějak podobné články vyznívají. A myslí si snad křesťané, že by něco takového učinil národ bohem vyvolený, tj. židé? To už vůbec ne. Tak o co vlastně aoutorovi blogu jde?

.

Já jako ateista vidím na náboženství jednu věc současně pozitivní i negativní. Lidé jsou natolik svéhlavé stádo, že zatím jedině slepá víra a totální vymytí mozků a tvrdě vyžadovaná disciplína v historii dokázala lidi sjednotit. Jinak si každý dělá, co chce. Negativem je, že každá moc korumpuje a církev své moci zneužívá, a to platí i u židů. 

0 0
možnosti
TV

tomtop

7. 1. 2010 15:19
skutečný vztah

jaký je ale skutečný vztah nepíšete ... ale rozhodně je to zajímavé

0 0
možnosti