Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano. Rozdíl mezi evoluční teorií, islámem a křesťanstvím je v tom, že násilí ve jménu dvou prvních se děje ve výsostném souladu se zakládajícími texty. Zatímco s textem Nového zákona v příkrém rozporu s Kristovými přikázáními a apoštolů.  Jak osvěžující je číst právě Nový zákon, o lásce i k nepřátelům a milosrdenství, odpouštění, mírnosti a pokoji,ve srovnání s tímhle nemilosrdným, krutým, krvežíznívým a mechanickým náboženstvím. Dobrý blog. Karma!!R^

7 0
možnosti
ZH

Tak jste zde potvrdil, že ten základní problém není v islámu jako takovém, ale v jeho vykladačích. To je stejné, jako u křesťanů, Prostě každý si korán nebo bibli vykládá jak semu to hodí. Dotaženo ad absurdum, tak z 1,5 miliardy muslimů, jsou podle vás muslimové jen ti teroristi a islamisti, ten zbytek jsou vlastně odpadlíci a muslimové nejsou. Jenom si to myslí.:-)

2 7
možnosti
TP

Ty verse (ani Koran jako celek) zadne alternativni vyklady nenabizeji. Doporucuji precist.

7 0
možnosti
Foto

K94a60r16e28l 32C89a72c21h

4. 2. 2015 15:35

Nečetl jsem Bibli ani Korán. O Bibli mi vyprávěl pan katecheta při hodinách náboženství. Nečetl jsem ani Marxův Kapitál, o něm mi vyprávěli lektoři při hodinách Marxismu-Leninismu. Zato jsem si místo Starého zákona přečetl knížku od Roarka Bredforda Černošský Pánbůh a páni Izraeliti. Alespoň jsem se přitom krásně bavil.  Je-li člověk nevěřící, nemusí si dělat starosti, jestli si ke své víře vybral toho správného Boha. A nemusí také na obranu toho svého Boha brojit, či zbrojit proti vyznavačům Boha jiného. Náboženský fanatismus přináší zlo stejně jako fanatismus politický, protože náboženství vlastně politika je. A v politice se lže zcela pravidelně, protože lež je politický prostředek. Vždycky člověku zbyde spolehnout se jen na vlastní úsudek a vlastní schopnosti.

2 1
možnosti
DK

Tak jest. Fanatici zaštiťujíc se čímkoliv, co je zrovna po ruce, to je skutečná hrozba. Byla jí ve středověku, je jí teď. Docela jasně si dovedu představit ty manipulovatelné duševně nevyzrálá (nikoliv hlupáky) individua představit jak řadách teroristů IS, jako před pěti, šesti stoletími na lodích mezi conquistadory. Bylo a je jim jedno, že umírají lidé, hlavně když oni sami se cítí silní a mají někoho, kdo je vede.

2 1
možnosti
MT

Autore díky za článek !  R^ [>-]

4 0
možnosti
DK

Tak čistě pragmaticky, ani křesťanství není v otázce svého šíření dvakrát tolerantním náboženstvím. Otázkou je, co si představit pod slovem "bojuj". Koneckonců i sám Mohamed "bojoval" proti svým odpůrcům a výsměchu především slovem a nikoliv zrovna mečem, pardon šavlí. Že si elity v budoucích časech u křesťanství i islámu začaly vykládat nutnost šíření jejich učení jako výzvu k ozbrojenému boji, to není chybou náboženství jako takového, ale především chybou lidí. Takže moje výzva je: Bojujme silou proti fanatikům, aby náš boj neměl jen poražených.

2 4
možnosti
MK

Mohamed predevsim vsechny sve odpurce, kritiku a posmevacky nechal zavrazdit. Tak nevim, kde jste vzal tu bachorku o tom, ze proti nim bojoval slovem.

12 0
možnosti
ZB

Není Vám tedy poněkud divné, že ostatní muslimové bojují proti fanatikům z IS.Mají snad nějaký špatný překlad Koránu a nechtějí ovládnout svět...;-)

1 4
možnosti
MK

Kteri ostatni? Bojuji proti nim vlady jinych zemi, protoze se boji, ze skonci. To neni v historii islamu nic neobvykleho.

9 0
možnosti
FB

"Kateřina: „…svatá kniha nepočítá s tím, že by většina světa měla být někdy muslimská.“

Že by se verš z 2:193- „bojuj proti nim… dokud nezavládne náboženství Alláhovo“ týkal jen nějaké vesnice na Arabském poloostrově? Nezdá se mi. Podle verše 61:9 „má islám zvítězit nad všemi náboženstvími.“ Další verše to potvrzují: „Bojuj až do úplného vyhlazení modloslužby.“ (8:39) „Bojujte…aby všechno náboženství bylo jen Alláhovo.“ (8:39)" ----- Hned první váš argumentační pokus končí failem/foulem... Ne, z těch vašich citací NEplyne, že by "VĚTSINA SVĚTA měla být někdy muslimská".

2 7
možnosti
TP

Mate pravdu, plyne z toho, ze svet by mel byt CELY muslimsky, nejen vetsina.

10 0
možnosti
ZB

Co Čech, to expert na Korán,který strčí odborníky,kteří se jím dlouhodobě a podrobně zabývají hravě do kapsy...;-)

4 11
možnosti
EM

Na to člověk nemusí být odborník, ty lži jsou značně prostoduché.

9 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik