Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D

dar.p

9. 8. 2010 7:32
karma

dobrý článekR^R^R^R^

0 0
možnosti
E

escapada

8. 8. 2010 20:43
Odboj bří Mařínů

je na stejné úrovni , jako když naši indiáni v Kanadě vytrubují , že jsou v ČR diskriminováni . V době Studené války se amíkům hodil kdejaký vrah kvůli propagandě .

0 0
možnosti
Z

Zapata

8. 8. 2010 15:21
Kdy už konečně pochopíte,

že vraždu nevinných lidí, byť by to byl policajt nebo milicionář nelze omluvit ať jsou pohnutky jakékoliv.

0 0
možnosti
PH

petrph

8. 8. 2010 10:58
co ta zmínka o Novém zákonu

"Nesuďte, a nebudete souzeni." ??? takže kdopak nemá soudit? Diskutující kteří svým soudem jen vyjadřují názor, a nic se neděje, a nebo Mašínové, kteří sv´my rozhodnutím odsoudili nejen komunistický režim a všechny jeho následovače, a jali se je sami trestat přepadáním a vražděním??

0 0
možnosti
C

coj@nato.3

8. 8. 2010 10:36
Orlíku !......

Napsal jste to velmi dobře.R^.....

No, já být v kůži tehdejšího odbojáře nebo aktivního odpůrce bolševicko-komunistického režimu, tak bych dnes od politických hlav, typu Klaus, Nečas, Topolánek, ale i Paroubek, Zaorálek a spol., stejně odmítnul převzetí jakéhokoliv řádu nebo vyznamenání za boj proti komunistické zvůli.

Už jen při pohledu, jak podobní týpci drží takovou medaili nebo Řád za zásluhy ve svých prackách, by se mi muselo udělat zle od žaludku.

0 0
možnosti

ellukas

8. 8. 2010 9:47
Ještě něco

Tvzv. Případ Vladivoje Tomka dokazuje, že útěk bratří Mašínů byl právě a jenom útěkem, nikolvi zapojením se do nějakého protikomunistického odporu.

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

8. 8. 2010 9:31
"Kulturnější usmrcení?"

O pár let později, na počátku 70-ých let uprchl jiný český občan, jenž k útěku použil letadlo, jejíž posádku zastřelil. Přistál na území tehdejšího západního Německa - a bručí dodnes. Zkuste tuto skutečnost vyložit z pozic těch, kteří onoho únosce odsoudili k pobytu ve vězení.

Mašíny lze chápat, ba plně chápat, pro někoho hrdiny být mohou - ale národními hrdiny jako jejich otec nebyli, nejsou a nebudou. Není to možné.

0 0
možnosti

ellukas

8. 8. 2010 8:53
Ještě bych čtenáře upozornit

že ten zákon hovoří toliko o odporu, nikoliv o odboji.Z povahy věcí můžete vést odboj jenom a pouze proti vnějšímu nepříteli, tedy proti okupaci  V občanské válce nejde o odboj, toliko o boj dvou skupin o státní moc. A to u Mašinů nelze najít.  

0 0
možnosti
SG

stanikgor

8. 8. 2010 7:31
padni komu padni...

Tak mi prosím vysvětlete,proč nová vláda taky nevyznamenala pana Straku,zvaného "spartakiádní vrah".Taky bojoval protikomunistickým myšlenkám - spartakiáda a nebál se i vraždit,jen aby své přesvědčení dokázál...Když už boj proti komunistům byl legální,tak pak padni komu padni...

0 0
možnosti
JPV

Jyrkův pocit vícecennosti

7. 8. 2010 23:49
Snaho odejít z komunistického koncentráku na svobodu

byla naprosto legitimní.

Uzavřením hranic a střílením lidí, kteří chtěli odejít, do zad, vyhlásila KSČ (tedy již jednou sloučení sociální demokrati a komunisti) válku nestraníkům.

Nejprve bylo tisíce obětí zvůle KSČ, až poté měla i ona své válečné ztráty. Tisíckrát menší!

0 0
možnosti
JH

nibor

8. 8. 2010 0:02
Re: Snaho odejít z komunistického koncentráku na svobodu

Skvělé. Tak to Mašíni mohli začít u sebe doma, v KSČ byli jejich matka a strýc. A už by si konečně oni a jejich příznivci mohli vybrat, jestli budou tvrdit, že tady chtěli dělat odboj anebo odejít za hranice.

0 0
možnosti