Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dispute

10. 1. 2010 0:00
V časové ose staletí vždy najdeme střety a zabíjení věřících

Křižácké války také muslimy nešetřily, antický Řím také likvidoval křesťany do doby, dokud křesťanství nebylo přijato jako státní náboženství. Posuzovat různé druhy vyznání víry podle militantnosti mi nepřipdá vhodné a srovnatelné. Pogromy na křesťany, židy, muslimy či hinduisty bohužel byly velké a i dnes probíhají. Stačí si vzpomenout na vyhlazování muslimů  Srby v bývalé Jugoslávii v letech 1992-1995 (Srebrenica- za dohledu holandských vojáků OSN). I Němci měli na dýkách "Gott mit uns". Opravdu můžeme jen říci "Bůh s námi - a zlé pryč."

0 0
možnosti
P

pravicerulez

10. 1. 2010 22:37
Re: V časové ose staletí vždy najdeme střety a zabíjení věřících

co muslimu srby, ale chorvatu srby ci srbu chorvaty a muslimu obou a od obou. z nabozenskych duvodu.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

9. 1. 2010 23:48
z komara velblouda

Malajci zhruba jednou za generaci poradaji pogromy na tamni Cinany a praktikuji pozitivni diskriminaci pro sebe (chces studovat, chces podnikat v nejakem lukrativnim oboru, chces si koupit byt v prihodne lokalite? - jako Malajec mas automaticky prednost). Indonesie nemlich to same. Nejaci Allahove jsou proti tomu uplne nic, ani za rec to nestoji.

0 0
možnosti
P

pravicerulez

9. 1. 2010 23:09
ale no tak

jednak

http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/188089-v-malajsii-se-slovem-allah-smi-opet-oznacovat-i-krestansky-buh.html

a co se tyka toho vrazdeni krestany, tak si zajedte do severniho irska protestanti strilej katoliky a katolici protestanty a to uz hezkych par let. o rabinech kteri volaj po vybiti vsech arabu vam ani rikat nebudu protoze se vam uplne zhrouti svet ;-D

0 0
možnosti
MP

Vrah

9. 1. 2010 21:59
Ani to přerušení kontaktů není tak žhavé.

»»S „odpadlíkem“ se v judaismu a křesťanství přerušují veškeré kontakty.««

Nevím jak v judaismu, ale pokud jde o křesťany, tak jak kdo a jak kde. Vysloveně nařízené mají toto asociální a nelidské jednání pokud vím akorát Svědkové Jehovovi (kteří jsou hodně na pokraji křesťanství).

Spíš jsem zažil něco opačného, totiž že ti, kteří přestali věřit, se s námi sami přestali stýkat, ač bych se s nimi byl rád vídal i nadále.

0 0
možnosti