Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU

7. 8. 2010 21:07
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
FS

Fanuel

9. 3. 2010 2:41
Zdravím

Bratře Žiško máme obsadit Tábor a nebo vypálit klášter, znásilnit jeptišky (pany) a vraždit ??;-D Tak taková byla doba boje proti katolické církvi a Hus byl jen záminkou pro propuknutá závisti mezi lůzou a feudálem i měšťany;-). Co to mělo za význam???Rv Spojení celé katolické křesťanské  Evropy a prohlášení Bohemia za kacířský státní útvar prohra byla jasná a neodvratitelná jen ty lidské životy byli v oběť zbytečnou.;-€

Stanek (Fanuel)V

0 0
možnosti
JL

yjy

6. 3. 2010 23:47
KC

Víte proč křesťanští duchovní při prznění dětí nepoužívají ochranu ? Protože KC zakazuje styk za účelem sexuální radosti, jen za účelem rozmnožení.

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 3. 2010 17:29
Neda se pochopit.

Vazeny pane Orliku,ocenuji,ze jste se pokusil pranyrovat podobne praktiky Katolicke Cirkve.Prdpokladam,ze jste katolik a ocenuji vasi odvahu,ale nemohu souhlasit,ze pokud KC nebyla bohata da se pocopit ,ze ziskavala majetek pomoci celibatu.I toje hrisne.A zikavala ho i odpustky a ikvizici.Dejiny KC jsou odporne a jeji soucastnost jeste odpornejsi.Jak snadno znehodnotit,co Matka Tereza a jini dobreho vykonali a dalsi chteji konat!

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 3. 2010 16:59
pokracovani

Je pritom proste pochopit pro kazdeho,tedy i pro ty,kteri si rikaji katolici,ze Buh dal lidem svobodu se rozhodnout,kterou cestou jit a take kazdy jedinec nese sam pred Bohem zodpovednost za sve ciny.Tu cirkev za nikoho neprevezme.Neverim,ze se mohou papezove i ten souzasny i minuly a dalsi ve Vatikanu,setkat s Bohem,ale jsou na ceste k zatraceni.Pritom celibat neni zdaleka jedinym problemem KC.Ta se musi cela dukladne ocistit.Pral bych ji to.Je z krestanskych cirkvi pocetne nejsilnejsi a mohla by byt hrazi proti ateismu a nasilnemu islamu.To ale musi prestat byt cirkvi lzivou a pravdive se ridit Bibli.Ale k tomu zrejme kazdemu katolikovi chybi odvaha.V minulosti KC za pravdu Jana Husa upalila,dnes kazdeho,kdo rika pravdu exkomunikuje.

0 0
možnosti
V

varsolim

6. 3. 2010 16:46
Nehorazne svinstvo katolicke cirkve.

Dva ci tri mesice stara zprava hovorila o tom,ze KC po dobu triceti let,az do roku 2004 kryla vice jak pet tisic pripadu zneuzivani deti v Irsku a provinilce pouze premistila na jine farnosti, kde dotycni ve zneuzivani pokracovali.Hruza se mnou otrasa,kdyz si uvedomim,ze KC si dela narok,byt zastupcem Krista a Boha.Zatim je KC kriminalni spolek ovladany dablem.A nevim,zda je mozne  omluvit ty slusne a poctive hodnostare, ale i pouhe verici,pokud k temto vecem mlci a nechteji je videt a proti Vatikanu se postavit.KC ztratila jiz davno moralni kredit a pravo byt zastupcem Krista na zemi.

Prispevek je omezen poctem znaku a tak budu v pristim pokracovat.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

6. 3. 2010 16:34
pokrač.

Větší problém je, že celé je postavené na lži, o skutečné víře v Boha lze těžko mluvit u lidí jako Merta či Graubner. Pokrytectví, přetvářka. Právem nevěřící lidé toto církvi vytýkají.

Nemyslím, že celibát je správný. Horší je, že se ví, že celibát se nedodržuje, a přesto je obhajuje. Problém je tedy pokrytectví a naprostá lež. Takoví odvracejí ostatní od skutečné víry v Boha. Sami víru nemají, leda mrtvou.

0 0
možnosti
K

Kozlík_

6. 3. 2010 16:24
Mýlíte se, tady nejde o celibát, na první místě

Arcibiskup Graubner řešil minimálně 3 sexuální skandály u podřízených kněží. Fungovalo to tak, lidé z farnosti si na faráře arcibiskupovi stěžovali, že obtěžuje chlapce ministranty, učí je provádět nemravnosti, dělá s nimi různé praktiky atd. Jak to řešil Graubner? Faráře přendal na jinou farnost, když už lidem nestačilo, že si to chlapci vymysleli, když toho bylo moc. Na další farnosti to začlo znovu, nejdřív hledat chybu v těch kverulantských rodičích, až to bylo neúnosné, tak zas faráře do jiné obce , kde se o jeho perverzi nevědělo. Minimálně jeden kněz, farář Merta, byl pravomocně odsouzen. Dostal výrazně méně, než se za leckdy neprokázané obtěžování dává. Někdy stačí, aby dívka po 15 letech řekla, že ji otec osahával. Znalec prohlásí, že dívka asi nelže a dotyčný dostane 6 let... Tady těch chlapců byly desítky, nešlo o osahávání, ale masturbačně homosexuální praktiky (tak označeno u soudu). Faráře mezi jinými obvinil i student teologie Novák. Arcibiskup to vyřešil tak, že Merty

0 0
možnosti
K

Kozlík_

6. 3. 2010 16:31
Re: Mýlíte se, tady nejde o celibát, na první místě

se zastal, čin se popíral (Novákovi ve spaní na faře Merta začal třít úd, čímž ho vzbudil). Špatný byl student teologie Novák. Z fakulty ho nechal Graubner vyhodit, myslím že to bylo pro neprospěch, do té doby ovšem prospíval dobře. Až světská spravedlnost zčásti Metru potrestala (dostal zlomek běžného rozsudku, jistě díky vlivu Graubnera).

Já tvrdím, že horší, než perverzní kněz (kněží, aféry byly zveřejněny minimálně u tří) je ještě horší představený, který perverze kryje. Lže úřadům, lidem. Nic nedělá proto, aby se kněz perverze zbavil, ani ho neodstaví ze služby. Lhář, který vědomě kryje největší perverze, se těžko bojí Boha. Graubner má sotva skutečnou víru, jinak by nemohl takto lhát a krýt zločin - prokázaný i světskou spravedlností. Podobných jako Graubner je mezi hierarchy více, Graubner se přátelí s Vlkem a dalšími. Pedofilní a homosexuální aféry kněží je evidentně netrápí, přestože dle učení církve a zvl. současného papeže je toto nejhorší zločin.

0 0
možnosti
U

Ulator

6. 3. 2010 16:24
Pane Orlíku

Nádherně zde mystifikujete. Náboženské války vyprovokovali protestanti a to pražskou defenestrací, jež byla pokusem o protestantský puč. Co se týče celibátu, tak není povinný. Adept o kněžství se rozhoduje naprosto dobrovolně a celibát je slib. Takže kdo nechce celibát, může dostudovat, ale nebude knězem.

Co se týče zneužívání dětí, tak mě napadl bostonský případ, kdy nakonec to skončilo jako bublina. Stejně mi nejdou do hlavy počty údajných obětí v Irsku 12 tisíc, přičemž ke strmému navýšení došlo po té, co se začalo mluvit o odškodnění. A není to jen církevní školství katolické, ale i evangelické, jak se nedávno ukázalo v Německu, ale také světské, které nemá s Církví nic společného

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/194004-v-nemecku-se-priznala-ke-zneuzivani-deti-dalsi-elitni-skola.html

A teď babo raď, když tito lidé neměli celibát a nemuseli nic takového dodržovat.

0 0
možnosti
PH

pehosaman

3. 1. 2011 22:36
Re: Pane Orlíku

Vzhledem k tomu, že neznáte historii, musím upozornit, že protestanti tehdy neexistovali. Důkaz jsou čtyři Pražské artikuly.;-O

0 0
možnosti
JAH

achabisko

6. 3. 2010 15:39
o svobodě

Mám pocit, že tady budou na hrobečku plakat především lidé bigotnější. A tak možná zbytečně otloukám klávesnici.  Kdyby byl celibát VOLBA a nikoli povinnost, kněží by se mohli rozhodnout, na kolik mají  ... a celibát  určitě nemá vůbec nic společného s hlazením a osaháváním dětí...  Jestli že mladistvý po sexu touží, vysílá signály a je svolný, je to holt mezi dvěma jedinci... pokud to ale nechce a je "znásilněn"  - a to ted nemyslím sexuálně, vina padá jasně na hlavu násilníka...  Celibát je nejen nebiblický, ale naprosto nepřiroený, jako ostatně naprosto všecko, co se nařizuje bez kloudného přírodního a logického důvodu

Pozdravení

0 0
možnosti
MV

marka40

6. 3. 2010 16:17
Re: o svobodě

R^jsem katolička a říkám: celibát nevymyslel Bůh ani Ježíš, ale lidé, a to kvůli majetku. Už dávno nastal čas jej zrušit!

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik