Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

cit.: Za 13 měsíců po Evianu se rozpoutalo peklo se strašnými důsledky: 6 milionů zavražděných Židů a dalších 60 milionů mrtvých.

..ale z toho bylo "pouze" 30 milionů Slovanů. Asi jich ještě zbylo dost, když nad tím nikdo nedělá jakési politikum zaštítěné zákonem ( o popírání holocoustu). Takže český ministr zahraničí v Ukrajině nebude zmiňovat národní hrdiny Banderovce. Vždyť to byli takoví ti odbojáři, že?

Místo Němců se všude píše o nacistech. K nimž do pytle jsou házení dnešní vlastenci a lidé odmítající bolševický řád a systém současných rudých komisařů Bruselu.

0 0
možnosti
JH

J18a27n 26H32u35l41i18k

5. 7. 2019 21:37

Vážený pane Orlík.Jsem Vám nesmírně vděčný za Váš článek ,, Konference v Evianu" která se stala podle mého největší ostudou lidstva po všechny časy lidí, kteří tenkrát žili i nás jejich potomky protože se o Evianu prakticky nemluví a je mnoho těch , kteří o této ostudné konferenci a jejím výsledku nic nevědí, ačkoli o ní byla vydána, dokonce za komunistů v edici Archiv kniha z francouzkého překladu účastníka, krerý mluví ústy fiktivní postavy vídeňského profesora. Je psaná nesmírně poutavě.Je to mistrovské dílo Autora.

2 0
možnosti
PK

R^R^R^ Dík za připomenutí.

0 0
možnosti
Foto

Karle, děkuji Ti za připomenutí. Je třeba vidět, že nejenom Němci, ale de facto celý svět nese odpovědnost za šoa. Jak kdysi řekl Marek Vácha - stačilo, abychom se narodili o cca 300 km více na Západ a byli jsem součástí mašinérie, která vypravovala transporty. Ono stačí jen mlčet k bezpráví, aby se člověk stal jeho podílníkem.

Karma.

7 1
možnosti
Foto

Je možná vhodné připomenout, že o konferenci v Evianu byla informována vcelku dobře díky jednomu překladu beletrizované historiografické publikace, která vyšla v 60.letech snad v edici Kapka. Mám ji domu někde v knihovně, takže jinak skleróza. Přesto doporučuji každému k četbě.

1 0
možnosti