Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Daniel Pipes ovšem vychází z předpokladu, že existuje vítěz a poražený, tak jako tomu bylo v případě Německa a Japonska po válce, kdy vítězové měli možnost stanovovat podmínky dalšího vzájemného soužití. Tak tomu ale není!

Představte si, že výsledkem II. světové války bylo pouhé vytlačení Německa, Itálie a Japonska z jimi obsazených území. Vůbec nic by se definitivně nevyřešilo, pouze by se dějiny vrátily o několik let zpět. A vše by se (dříve nebo později) opakovalo - přesně tak, jak je tomu dnes v případě Arabů.

2 0
možnosti
Foto

No jo Izrael území žádného státu neobsadil. stejně tak Jordánsko.

1 0
možnosti
Foto

Ale Izrael a Jordánsko i Egypt si rozdělily mezi sebe území arabského státu v Palestině, který si ustavil svou vládu v souladu s podmínkami Plánu OSN.

0 1
možnosti
Foto

To nebylo území žádného Arabského státu a nebyl zde žádný stát. To území patřilo od roku 1517 Osmanské říši. Po jejím rozpadu se jednalo o území pusté, nepatřící žádnému státu. To podle všech, kteří toto území navštívili I podle V. Británie.

3 0
možnosti
Foto

Viděl jste někdy mapu přiloženou k Plánu OSN a četl jste ho? Tam se přece jasně stanoví, co je arabské, židovské a mezinárodní. Po předání mandátu to území patřilo OSN a to s nim naložilo, tak jak naložilo.

0 1
možnosti
Foto

Ten plán předložilo Valné shromáždění OSN, které má doporučující charakter. Liga Arabských zemí doporučení rozdělit zbytek Palestiny odmítla a tím se stal bezpředmětný. Jeruzalém měl být pod správou OSN, ale to nedokázalo zabránit jeho okupaci Jordánskem, ničení židovských památek a bránění křesťanům k přístupu na svá svatá místa. Izrael v té době prohlásil Jeruzalém za své hlavní město z důvodu neschopnosti OSN bránit své vlastní rozhodnutí. Po dobu 19 let než Izrael Jeruzalém spojil Arabové nevyhlásili Jeruzalém za své hlavní město a ani nevyhlásili na okupovaných území vznik nového státu. Takže Izrael nemůže okupovat území státu, který právně neexistuje.

2 0
možnosti
Foto

už vzhledem určení Jeruzaléma jako mezinárodního města je jasné, že Plán neměl toliko doporučující charakter. Byly v něm stanoveny závazné termíny pro ustavení vlády a provedení voleb. Odkud tedy berete podklad pro svou mystifikaci.?

A logické by bylo, kdyby po tom arabském jeho odmítnutí se sešlo VS OSN a sdělilo, bereme si tedy Mandát zpět.

A jak to, že na okupovaných územích si Arabové neustavili svou vládu? Přesně v termínu určeného Plánem. To v každém případě znamená, že Velký Muffi vůbec nebyl spokojen s tím, jak to dopadlo.

0 2
možnosti
Foto

Na okupovaných územích Arabové neustavili žádnou vládu. Už jsem vám mockrát psal, jak to bylo s tou vládou. Podle charty OSN má Valné shromáždění pouze doporučující charakter, ale nikoliv závazný. To má pouze Rada bezpečnosti OSN. Ve všem případě je úplně zbytečná diskuze na toto téma. Je to marnost nd marnost.

1 0
možnosti
Foto

Právě s výjimkou mandátních území.

0 2
možnosti
Foto

Důkazem, že OSN může sama rozhodovat o poručenských územích, je tento: . Ještě předtím zrušila OSN dne 25. května 1994 poručenskou správu nad Palau.

0 0
možnosti