Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Byl bych opatrný s kritikou pořadů o vaření v TV apod. Klíčové je to, zda se dotyčná věc nachází na rozumném místě v hierarchii hodnot, nebo se stává modlou. To platí i o alkoholu. Apoštol Pavel kritizuje jeho zneužívání, ne běžné používání. Víno hraje důležitou roli při zázraku v Káni nebo při Poslední večeři. Možné a doporučované jsou i sekundární zdroje radosti, pokud se nezneužijí.

1 0
možnosti

Pro lidi má být zdrojem radosti Ježíš Kristus, pro církev jsou zdrojem radosti církevní restituce, které lidé zaplatí.

1 0
možnosti

Vážený pane, obávám se, že Vám poněkud unikl smysl toho, o čem píšete. Jedná se o neziskovou organizaci, kterou Richard Dawkins založil proto, že dlouhodobě kritizuje daňové výjimky a zvýhodnění pro církve různých náboženství, v UK a USA především křesťanských. Proto je toto sdružení popsáno podobně jako náboženská organizace - vlastně jako kult. Nepodařilo se mi dopátrat, jestli se jim nakonec povedlo získat osvobození od zdanění, ale docela o tom pochybuji.

Každopádně jde o neziskovku, která si jako cíl vytknula "To support scientific education, critical thinking and evidence-based understanding of the natural world in the quest to overcome religious fundamentalism, superstition, intolerance and suffering." Nejde tedy o žádné hromadění mamonu, jak mylně uvádíte - to byste musel zacílit spíše do vlastních řad, že... ;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik