Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ženevský výbor OSN ze srpna 1947, navrhl rozdělit území Palestiny na dvě části a to část židovskou a arabskou. Jeruzalém měl zůstat mezinárodním městem. Pro židy to bylo krajně nevýhodné. Dostali úzké a strategicky nevýhodné území a navíc ve svém původním městě si nemohli zřídit vlastní hlavní město. Přes nevýhodnost souhlasili, zoufale potřebovali vlastní stát, pro běžence z Evropy. Arabové  plán odmítli a začala první válka se státem Izrael, kterou začali v roce 1948  Arabové  a také ji prohráli. Dne 05. června 1967 vypukla Šesti dení válka, kdy Jordánské vojsko ostřelovalo část Jeruzaléma, který patřil Izraeli a dobylo budovu OSN . Izraelcům se podařilo útok odrazit a dobýt celý Jeruzalém

2 0
možnosti
LJ

Postoje věřících Židů jsou mi pochopitelné, nejasné mi zůstává, o co se opírají Židé - ateisté. Udává se, ž v Izraeli je větší procento ateistů než u nás.

0 1
možnosti
Foto

Právě 6. červenec 1967 ukázal, že ty hranice jsou docela dobře hajitelné. No a čím víc se ten nafukovací bálonek (Izrael) rozpíná, tak tím zničující jsou pak následky píchnutí pouhou jehlou. Všimněte si, nejlepší jsou na tom Vatikán, San Marino, Lichtenštejnsko, Lucemburk, Monako.

A ještě byste měl připomenout, že ty synagogy ničili křesťanští Arabové (polovina Arabů v Jeruzalému byli tehdy křesťani).

4 5
možnosti
RP

Orlíkovi nejde o informování, nýbrž o propagandu. Je to neuvěřitelné, ale on dokáže napsat taková bláboly, jako že arabské dítě (co je proboha arabské dítě?) se čtení věnuje ročně v průměru 6 minut.

0 4
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1081x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik