Proč se pojistit proti úrazu? Může převrátit život nejen váš, ale i vašich nejbližších!

To, zda si sjednáte úrazové pojištění, není jen vaše věc. Vážný úraz může převrátit naruby život váš i celé vaší rodiny. Ochranou je kvalitní úrazové pojištění.

Určitě už jste také zažili ten moment, kdy vám nějaká informace změnila způsob nahlížení na svět. Mně se to stalo u úrazového pojištění.

Jako řada lidí jsem si dlouho myslel, že to, jestli si sjednám úrazové pojištění, je jen moje věc. Jenže to není pravda – vážný úraz vstupuje do života celé rodiny a může ho převrátit naruby.

Pokud se vám stane malér a nemáte úrazové pojištění, budou peníze spotřebované na léčbu a další náklady (speciální pomůcky, úpravy bytu apod.) chybět ve vašem rodinném rozpočtu. K tomu je třeba připočíst ještě výpadek příjmů nebo jejich dlouhodobé snížení.

Stručně řečeno pro dlouhodobé fungování potřebujete v takové situaci miliony.

S kvalitním pojištěním máte v případě úrazu jistotu, že vám zbude dost prostředků na další důležité položky. Ať už to je vzdělání vašich dětí, nutné rekonstrukce bydlení, nebo třeba rodinná dovolená.

Proč tedy lidé se sjednáním úrazového pojištění někdy váhají? Některé odradí cena, jiní mají pocit, že jeho sjednání je příliš složité.

Pojištění na vážné úrazy (vyloučíte-li plnění za drobné zlomeniny apod.) ale zvládnete sehnat levněji než havarijní pojištění osobního auta. A neplatí ani to, že by úrazové pojištění bylo přehnaně složité. Důležitých je u něj jen pár základních parametrů a nejsou třeba žádná lékařská vyšetření ani složité vstupní pohovory.

Zodpovědných lidí, kteří si sjednávají kvalitní úrazové pojistky, protože nechtějí zůstat ostatním „na krku“, však naštěstí přibývá.

Patříte k nim?

Autor: Marek Orawski | středa 23.8.2017 10:29 | karma článku: 7,48 | přečteno: 238x