Otrocká práce v ČR

Určitě není normální, aby v naší zemi byla minimální mzda na úrovni, která člověka, který je slušný a řádně chodí do legální práce, uvrhla po výplatě do kategorie "chudoby".

A nejde pouze o mzdu minimální, ale i průměrnou a obecně o mzdovou hladinu v naší zemi.

To je nepochybně ostuda všech dosavadních vládních reprezentací po roce 1989, které byly u moci.

Tragické je, že naši lidé, ze všech oborů a všech stupňů vzdělání raději odchází na "západ", kde dělají mnohdy nekvalifikované práce, ale za mnohem vyšší mzdu, nežli svoji, byť kvalifikovanou práci, v ČR.

Tak ať se všichni ti odborně zdatní politici starají, ať se u nás slušným a pracujícím lidem žije dobře.

Nechci slyšet stesky zástupců některých zaměstnavatelů, jak již nyní, doslova žebrácká minimální mzda, je vlastně luxusem a že je tedy potřeba do naší země "tahat" pracovníky ze všech možných koutů planety (samozřejmě těch nejchudších koutů, kulturně mnohdy zcela odlišných a prošpikovaných všemožnými nemocemi).

A drzost mnohých těchto zaměstnavatelů je vygradována tím, že dokonce na ten dovoz cizinců čerpají všemožné státní dotace, podpory a daňové prázdniny ...

Takže ať vláda stopne "dovoz cizinců" a firmy ať začnou platit lidem slušné peníze...

To, že řada nadnárodních korporací má své neskutečné zisky z otrockých prací v zemích třetího světa, včetně otroků dětských, snad neznamená, že se to bude zavlékat i do naší země.

A tyto snahy zde jsou dlouhodobé a stále intenzivnější ...

Autor: Pavel Opl | neděle 27.11.2016 18:42 | karma článku: 43,81 | přečteno: 2629x