Odpálíme Temelín, ať všichni vidí, že nejsme žádní Švejci

Zastaví naše bojové Fabie ruské tanky stejně účinně, jako západní obrněnce ? Je lepší na to zcela nespoléhat. Ukažme se vší rozhodností našim potenciálním nepřátelům, že si naši krásnou zem ubránit dokážeme !  

Geopolitická situace ve světě i na našem kontinentu začíná být velmi vážná. Historická paměť nás nabádá k velké ostražitosti, protože naši zem opakovaně okupovali zlí cizáci. Polovina národa vidí nepřátele na východě, polovina na západě, ale všem je jasné, že nepřátelé tady jsou a blíží se.

Bojeschopné části naší armády jsou rozesety kdesi po celém světě. I pokud by se je podařilo včas stáhnout, tak všichni víme, že "Sedm statečných" v boji zvítězí pouze na filmovém plátně.

A protože nás neberou moc vážně, prý jsme národ Švejků, musíme sáhnout k daleko těžšímu kalibru a ukázat naši odhodlanost bránit svoji zem. Prý nemáme čím strašit. S Temelínem nikdo nepočítal. 

Někteří by mohli namítat, že vydávat odpálení Temelína za odstrašující preventivní jaderný úder je naprostý nesmysl. Všem těmto škarohlídům bych rád připomenul, že v zemi, kde premiér a ministr vnitra/zahraničí s vážnou tváří oznamují v televizi národu, že stejní ruští agenti vyhodily do luftu muničák ve Vrběticích a otrávili Skripala, je možné naprosto vše.

Evidentně jsme sami nedocenili strategický význam našeho muničáku ztraceného kdesi v lesích. Rusko se ho však tak moc bálo, stejně jako Skripala, že poslalo svá zabijácká esa.

A pokud někdo namítá, že bychom odpálením Temelína přišli o náš jaderný arzenál, připomínám, že máme v záloze ještě Dukovany ...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Opl | úterý 20.4.2021 21:00 | karma článku: 41,75 | přečteno: 1781x