Německý ministr vnitra chce zavřít hranice migrantům. A co naše vláda ?

Uzavření hranic Německa před novými migranty je dobrá myšlenka, ale nejprve musí ministr vnitra donutit Merkelovou, aby jasně do celého světa vyhlásila, že Německo o žádné další migranty nestojí. Jinak budeme mít problém i my. 

Pokud toto prohlášení učiněno nebude, tak migranti zaplaví země z okolí Německa ze své migrační trasy. Což se týká i naší republiky, byť se vláda tváří, že migranti pro nás problémem nejsou a zapírají i to, že naše země je jednou z migračních cest. Byť naštěstí ne tou hlavní. Tedy alespoň zatím. 

Tato hrozba by tedy snad mohla pohnout politiky k tomu, aby v těchto zemích rovněž uzavřeli hranice před migračním tokem.

Jenže ! Známe politiky a ty naše tím spíš. Budou schopni a zejména ochotni takto bleskově zareagovat, pokud německý ministr vnitra svůj plán s uzavřením hranic skutečně zrealizuje ?

Jako ministr vnitra bych od svého nástupu okamžitě inicioval změnu migrační politiky i opětovné vytvoření pohraniční policie tak, jak byla koncipována organizační strukturou dříve, tedy v rámci Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie, krajské mezičlánky a základní útvary na hranicích.

Když byla rušena pohraniční policie, tak v drtivé většině případů její služebny policii zůstaly, včetně policistů, pouze se přepsal nápis z "oddělení pohraniční policie ..." na "místní oddělení Policie ČR ...". Pokud vím, tak na řadě těchto místních odděleních ještě stále pracují bývalí pohraničníci, kteří mohou okamžitě kvalifikované střežení hranic zabezpečit. Takže to jde. A jde to udělat velmi rychle. Jen chtít ...

Jak se k nastalé situaci postaví naši politici budu velmi pozorně sledovat.

PS: Autor je bývalý policista pohraniční policie a Ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie, odborný garant a stínový ministr vnitra za stranu ROZUMNÍ a kandidát za tuto stranu do voleb na Magistrát hl.m. Prahy na podzim 2018. 

 

Autor: Pavel Opl | pátek 15.6.2018 8:51 | karma článku: 42,56 | přečteno: 1515x