Jaký Poche, takový Hamáček

O skandálních činech a výrocích europoslance Pocheho, kterému jeho stranický šéf Hamáček vděčí za post předsedy ČSSD a proto jej tak neústupně hájí a protlačuje na ZAMINI, téměř každodenně referují již i mainstreamová média.

Hamáčkovo donekonečna omílané tvrzení, že jediným nominantem ČSSD na post ministra zahraničních věcí je eoroposlanec Poche, je otravné nejen prezidentovi republiky, který jej odmítá nominovat. Nepřijatelný je i pro předsedu vlády. Nelíbí se ani ostatním spolu-straníkům v ČSSD a milionům obyvatel naší země je z toho doslova nevolno.

Není se co divit. To, co o europoslanci Pochem napsala mainstreamová média, co uvedly zdroje zevnitř ČSSD, i osoby, které s dotyčným kdy přišli do styku, tak to rozhodně není příběh o Rychlých šípech a Mírovi Dušínovi.

Jeho aktuální prapodivná pozice na ministerstvu zahraničních věcí, které fakticky ovládá a prezentuje se jako skutečný "šéf", je šokem pro všechny, mimo jeho stranického předsedy Hamáčka, který je oficiálně pověřen řízením tohoto resortu. 

Pocheho soustavné poškozování národních zájmů a dokonce i zázračně vládou oficiálně zastávané protiimigrační politiky je za hranou snad již úplně všeho. 

Neskutečnou blamáží je, že náš předseda vlády si s maďarským premiérem třese rukou a oficiálně si vyjadřují vzájemnou podporu a prakticky v tom samém okamžiku hlasují v Evropském parlamentu jak straničtí europoslanci premiéra, tak "samozřejmě" i "samozvaný ministr zahraničních věcí" Poche o zahájení řízení s Maďarskem, které může ve finále skončit odnětím hlasovacích práv Maďarsku, našemu spojenci z V4. A tito "dárečci" hlasují pro zahájení tohoto procesu.

Mnoho lidí bývalého předsedu ČSSD nazývalo slabochem. Jak ale nazvat současného předsedu ČSSD, který tak naprosto neuvěřitelně hájí Pocheho a který honem přispěchal s prohlášením, že rozumí tomu, proč pan Poche hlasoval proti Maďarsku.

Musí toho být hodně, co Poche má a ví, když může takto veřejně "vrtěti Hamáčkem".

A jsem velmi zvědav, jak se premiér s celou záležitostí kolem Pocheho a Hamáčka vypořádá a jak se vypořádá se svými europoslanci, kteří všichni hlasovali rovněž proti Maďarsku.

Autor: Pavel Opl | pondělí 17.9.2018 11:18 | karma článku: 46,69 | přečteno: 5273x