Další český miliardář si zakládá politickou stranu

To je snad epidemie mezi těmi "našimi" miliardáři. Také vás napadá, jak byste si miliardu krásně užili Vy ? 

Miliarda. To je číslo. Když jej napíšete na papír, srovnáte řády se svým výpisem z účtu a představíte si, že by Vám tyto peníze říkali "pane" byť jen v té naší měně.

A teď si představte, co vše by se s těmi penězi dalo dělat. Říká se tomu snění za bílého dne a nemělo by se tak činit příliš často. Ale pro jednou si popustíme fantazii.

Každý máme rádi něco jiného. Někdo sportuje, cestuje, jezdí za poznáním a kulturou, rád si koupí něco hezkého či pro zábavu, podpoří chritu ....

Za ty peníze už by si člověk mohl dovolit opravdu hodně. Však v televizi běží reklamy na obrovskou loterii, která dává všemožné inspirace. Mimochodem, ten vlastní ostrov bez teplé vody je opravdu lákavý ...

Ať už by Vaše preference jak s výhrou naložit byly jakékoliv, troufám si tvrdit, že uvažujete v obecné rovině, co vše hezkého byste si pořídili a jak hezky by to mohlo ovlivnit život Váš, Vaší rodiny, přátel ... Určitě se najdou tací, kteří by ty peníze v celé výši věnovali na charitu. 

To vše jsou projevy normální lidské vůle normálních lidí.

Ale asi téměř nikdo si nepředstavujeme, že bychom se s těmi penězi vrhli na politiku. Lhostejno, zda-li založením strany, kandidaturou na prezidenta, atakem poslanecké sněmovny a senátu, Evropského parlamentu či komunálních voleb.

Takže je to jasné. Mezi "našimi" miliardáři musela vypuknout nějaké epidemie, která jim temní rozum a žene je na scestí.

A nebo je to všechno jinak ?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Opl | čtvrtek 29.12.2016 17:05 | karma článku: 41,77 | přečteno: 1955x