Cizinci z východu mají v ČR mnohem vyšší platy, nežli naši lidé

Podle dat Českého statistického úřadu u nás cizinci mají podstatně vyšší platy, nežli je náš republikový průměr. A to je řeč o pracovnících z východu, tedy nikoliv o západních manažerech.

Pracovníci z Rumunska a Slovenska si v naší zemi vydělávají, podle údajů ČSÚ, kolem 40 tisíc Kč měsíčně. Což je o mnoho více než činí český průměr. Ten v loňském třetím kvartále činil 33 697 Kč. Jde o srovnání ze stejného období.

Podle statistik nejtěžší práci vykonávají Ukrajinci a Bulhaři a dostávají z cizinců nejnižší platy. "Jenom" 30 tisíc Kč měsíčně.

Počty pracovníků zejména z "východu" raketově rostou a jsou pro ně vydávány stale větší počty pracovních povolení.

ČSÚ eviduje v roce 2018 celkový počet oficiálně registrovaných cizinců v ČR v počtu 566,9 tisíce osob. Z toho 289,5 tisíce mělo trvalý pobyt, 274,9 tisíce přechodný a 2,6 tisíce tvořili azylanti.

Státní příslušníci Ukrajiny, Slovenska a Vietnamu tvoří více než polovinu z celkového počtu cizinců s povoleným pobytem v naší zemi. Natrvalo se u nás usazují především cizinci ze třetích zemí, kteří mají 60-ti procentní podíl ze všech cizinců s trvalým pobytem. Nejpočetněji se jedná o Vietnamce - 61 tisíc evidovaných osob.

Více než dvanáct procent všech zaměstnanců v České republice tvoří cizinci.

To vše jsou nezpochybnitelná tvrdá data ČSÚ.

Také přemýšlíte o tom, za kolik chodíte do práce, když cizinci z východu dle statistik naší nejvyšší státní autority - Českého statistického úřadu - mají průměrný plat 40 tisíc Kč ?

Chtěl bych, aby si i naši lidé chválili své mzdy a to všichni, nejen úřednická elita a pár uměle protěžovaných profesí ...

 

 

Autor: Pavel Opl | středa 12.2.2020 21:29 | karma článku: 42,50 | přečteno: 2718x