Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Váženy autore. Do jisté míry se s vámi dá souhlasit. Jenže vše má samozřejmě dvě stránky věci

Ano, jasně a hned napíši, že jsem zaměstnanec. Záměrně nebudu psát kde a dovolím si nezmiňovat svůj měsíční hrubý, ani čistý (a už vůbec ne ten superhrubý) příjem.

Rozumím vašemu názoru a asi bych se s vámi i shodnul. Bohužel jakožto zaměstnanec už nyní nemohu a ani nechci. Pracoval jsem celé ty podivné chvíle, kdy jsem sice nebyl v oné "první" linii, zato stále. Covid necovid.

A nyní otevřu zprávy a zjistím, že se budou rozdávat mimořádné prémie zdravotníkům. Jistě. Jsem ten poslední, kdo by si je dovolil zpochybnit.

Pak ovšem přichází další chvíle, kdy už si říkám, že i já budu muset bouchnout do stolu. Učitelé za 100%? Úředníci za 100%? Dobře tedy. Mohou asi pracovat z domova.

Poté nám v práci sdělí kolega, jehož manželka je učitelkou na základní škole, jaké prémie za tu dřinu dostala. Aha. To už v člověku začne hlodat semínko závist (nebo si tomu říkejme jak chceme)?

Pak se najednou objeví 5.000 kč pro důchodce. Dobře tedy. Jen mi, zaměstnaní si musíme mimo jiné platit 100% ceny za dopravu. nejen do zaměstnání.

K tomu ještě sleva na poplatníka? A závěrem zjistíte, že vám firma která jede, nedá ani korunu k vánocům, ani korunu navýšení mzdy. To protože Covid.

A závěrem si přečtu, že jakýsi Zeman bude vetovat zrušení superhrubé mzdy. Mno, nehodlám komentovat, co si o něm myslím, ale jednu věc vím určitě.

I ten zaměstnanec už si konečně zaslouží vidět něco hmatatelného. Obzvláště pokud právě on je ten, který daně odvádí vždy a včas.

2 0
možnosti
FD

Poraďte,jak vlády donutit než utáhnutím kohoutku příjmů.Mělo by být-máš manko,jdeš od válu!

0 0
možnosti
JK

Souhlasím, jednoznačně by mělo platit, že pokud vláda požádá o zavedení výjimečného stavu, pak se nesmí přijímat jiné zákony než ty, které s tímto stavem přímo souvisí. Logické by bylo rozpočtové provizorium (úsporné status quo) a odpovědný, pravdivý rozpočet po krizi, když se vyčíslí celkové ztráty. Jenže to by se zkoumalo i kam jaké peníze v krizi odtekly a proč to bylo předražené.

2 0
možnosti
Foto

I13v28a30n 61M15a24r21e12k

7. 12. 2020 7:46

No, že by tam měl tehdy feldkurát Katz podle Vás "luxusní" pochoutky (viz: a budeme mít i smažená vejce) , o tom se dá značně pochybovat. . . . A stejné je to i nyní. ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 23,77
  • Průměrná čtenost 640x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik