Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ODS jsem v malém zakládal. Pak si tam Václav Klaus natahal spoustu komunistů a neudržel kormidlo doprava. Pravicová politika v Česku není možná, přesvědčoval mne Tomáš Julínek! Mně hlavně vadí ambivalentní přístup k EU, a že kmotři v pozadí zůstali. A Petr Fiala není ani charismatický vůdce ani moudrý politolog! Nejen v ODS, ale i v těch menších stranách, které zatím neuznáváte, je řada kvalitních politiků! :-)

0 0
možnosti
Foto

Neměli bychom pokračovat v koloniální politice Západu, která se snažila rozparcelovat Čínu před WWI včetně Německa a Češi jenom litovali, že se toho nemohou účastnit. Díky bohu. A to tam žádní komunisté nebyli. Ti se tam objevili až díky této imperiální politice. Hanba Vystrčilovi.

1 2
možnosti
Foto

Asi jsem četl úplně jiný projev.

4 1
možnosti
ZD

Celý článek respektuji jako Váš názor, ale ke konci se nemohu nevyjádřit k větě: " Teď není čas na drobné půtky, teď jde o samu podstatu demokracie a právního státu, takže musí nějaké ty animozity stranou.

Zdroj: https://ondrejsebesta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=756859";.

Sám sebe přesvědčujete jak by to mělo být a chystáte se volit stranu, jejíž vedení drží zcela opačný postoj. A ten zcela jiný postoj - léty provařený a ze všech směrů kritizovaný jako destruktivní - denně předvádí. Není jediného vystoupení nejužšího vedení ODS, kde by nezazněla jedna a ta samá nemoudrá starost o barvu lodě do které skutečně reálně teče. .

4 1
možnosti
Foto

I69v87a93n 58M13a65r20e66k

14. 9. 2020 12:22

Jinými slovy : "Jen - se spálí dvakrát" .

1 1
možnosti
SB

Víte, v čem je mimo jiné rozdíl mezi tím, když Havel řekl svá slova o neutěšeném stavu naší země, a tím, že Vystrčil si hraje na hrdinu?

Havel byl tehdy představitelem dřívějších disidentů, kteří to říkali už dlouhé roky. Jakkoli mě potom v roli prezidenta zklamal, tak ta jeho tehdejší slova byla logickým pokračováním toho, co dělal už předtím.

U Vystrčila je tomu jinak: On je politikem za ODS, která měla několik ministerských předsedů a několik ministrů zahraničí. A tehdy, když nesli vládní odpovědnost, neudělali ani jeden krok k tomu, aby například uznali nezávislost Tchaj-wanu. Například za vlády ODS a jejích dnešních spojenců byla uznána nezávislost Kosova, leč nezávislost Tchaj-wanu nikoli. A najednou, když jsou v opozici a mohou se schovávat za nedostatek možnosti v této věci, jsou náramní hrdinové.

Jako ti, z kterých se po skončení německé okupace vyklubali náramní odbojáři, nebo ti, z kterých se po listopadu 1989 vyklubali stateční disidenti.

6 1
možnosti
ZD

Velmi výstižné.

1 1
možnosti
  • Počet článků 389
  • Celková karma 23,77
  • Průměrná čtenost 640x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik