Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Dotlačili jsme společnými silami demokratické strany k tomu, aby se spojily."

K tomu, aby se spojily, dotlačila "demokratické" strany obava, aby samy nepadly do jámy, kterou vykopaly. Sociální "demokrati" už do ní zahučeli, teď by to ještě chtělo, aby je následovali i Občanští "demokraté".

0 1
možnosti
Foto

Příběh o svazku prutů se dá nalézt už v Ezopových bajkách, sepsaných před 25 staletími. Nelze vyloučit, že bajku znal někdo ze Svatoplukových rádců nebo pozdějších kronikářů a tak vznikla její mnohem mladší středoevropská varianta.

Koneckonců: z tohoto starého příběhu vyšel před stoletím i fašismus, jehož původní myšlenkou byl svazek (fascio) společenských sil, což znázorňoval starověkým symbolem svazku prutů se sekerkou.

1 0
možnosti
Foto

Ono je potřeba vzít v úvahu, vzniklo-li ono spojenectví na základě vlastní úvahy či nutnosti, nebo s přičiněním nějakého - třeba Stalina.

Ukázkové příklady: Švýcarsko - SSSR .

0 0
možnosti
IV

Ono se to traduje o několika dalších králích různě po Evropě.

0 0
možnosti
Foto

R^ Smutné, leč je tomu tak. Po Václavu Havlovi to mohl být Jan Sokol. Naše škoda. Druhá Zuzana Čaputová by u nás dnes také neměla šanci.

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,55
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik