Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

O jaké solidaritě v přijímání uprchlíků hovoříte?

Já necítím potřebu být solidární s někým, kdo se mnou nekonzultoval první fázi průšvihu.

Západoevropské země se nás ani v nejmenším neptaly na naše názory, když ty uprchlíky přijímaly.

A když jim to přerůstá přes hlavu, mám snad s nimi nést spoluodpovědnost?

Neboli mi nic není do toho, s kým chodí sousedova dcera. Nepútá se mě, zda si myslím, že ten Jirka by pro ni byl vhodným paratnerem. a konec konců, má pravdu, že se mě neptá. Nic mi do toho není. Ona je plnoletá,. Jirka je plnoletý, mohou si dělat, co chtějí a na můj názor se doopravdy ptát nepotřebují.

Ale až jim to přeroste přes hlavu, až bude milá Hanička neplánovaně v jiném stavu, tak proč bych měl za to nést nějakou spoluodpovědnost?

A stejně tak odmítám nést spoluodpovědnost za to, co si západoevropské země nadrobily, aniž by se mě na cokoli ptaly, co si o tom myslím, naaaaatož aby se mým názorem navíc ještě řídily.

2 0
možnosti
JL

Vynikajici analyza pane Sebesto.R^R^R^

1 2
možnosti
PK

Dle vás to vyhlíží tak, že Evropská unie je superstát řízený neomylnými nadlidmi. Co řeknou v Bruselu, to je boží pravda a všichni se tím musíme řídit. A kdo to neudělá, je xenofob, nacionalista nebo ještě lépe fašista, v českých podmínkách a zejména tohoto webu, pak nevzdělaný důchodce a volič Miloše Zemana.

Ale není tomu tak, Evropská unie je organizace, není to vláda nadřízená vládám jednotlivých zemí. Právě naopak, vlády jednotlivých zemí mají určovat, co je z hlediska těchto zemí prospěšné, aby tato mezinárodní organizace dělala a plnila. A přesně to má dělat Evropská unie, ne naopak! A jsem velmi rád, že V4 přežila i přes nelibost právě Bruselu a že se někdy připojí i pan Kurz..

5 0
možnosti

J37a28k87u15b 72Š72o32l74c

6. 10. 2021 9:18

Dělá-li někdo blbost, dělat ji s ním, není projev solidarity. Spíše západ nechtěl slyšet návrhy z východu a dospěl k nim až na základě zkušenosti.

11 0
možnosti
ML

Ve třídě mají vliv zrovna ty dvě skupiny, které jste uvedl. Zbytek se jenom veze.

1 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 25,25
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik