Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Nojono. Jazykově natvrdlý jedinec se jazyk doma nenaučí, musel by někam odjet aspoň na rok. A to se asi domácím politiků a politčkám nechtělo. Proč při jejich platech? A pak člověk v letech už mívá rodinu a nechce se mu opouštět rodnou vilku.

0 0
možnosti
Foto

Často jsem se potkával s Čechy, kteří svou neschopnost dorozumět se v cizím jazyce odbývali slovy - Tak ať se oni naučí česky. Zdá se, že většina Čechů má nechuť, nebo i nedostatek vloh k učení cizích jazyků a média nám také nepomáhají. Když jsem byl ve Švédsku, tak tam každý podvečer dávali v TV film v angličtině či němčině se švédskými titulky a Švédi, se kterými jsem tam jednal to vysvětlovali, že je to součástí výuky cizích jazyků.

0 0
možnosti
ND

Covid na sto dní nepočká, vláda se pak nemůže divit, že občané jsou z jejich rozhodování zklamaní a jurodiví...

2 0
možnosti
ZZ

To máte sice pravdu, ale naštěstí Covid má rozum a nepředvádí se u nás tak, jak v okolních zemích.

;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 388
  • Celková karma 25,26
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik