Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejen oheň je dobrý sluha, ale zlý pán...

Jinak, obávám se, že případnou prohru neunesou spíše stoupenci strýčka Joea.

0 0
možnosti
Foto

Jak se probůh sociální sítě podíleli na volbě Zemana, když ten si ani nepamatuje, co napsal a nenapsal Peroutka, což se stalo zdrojem velkého pozdvižení.

Počet sebevražd stoupl po zveřejnění Goethova Utrpení mladého Werthera.

0 0
možnosti
VF

Dobrý den. Žádná kontrola nebo regulace není v podstatě možná. Džin je venku z lahve, pandořina skříň je dokořán. Prostřednictvím internetové komunikace a takzvaných sociálních sítí se svět smrskává na úroveň špinavého zaplivaného periferního pavlačového činžáku. Nedělejme si však iluze, že právě možnosti internetové elektronické komunikace jsou tou prvotní příčinou veškerého vyhřezlého sprosťáctví, sviňáckosti, lživosti, vyčůranosti a pokleslé morálky dvojích metrů současného světa. Takový svět byl od pradávného dávna vždycky a veškerá krvavá historie to jenom potvrzuje. Jenom je teď na všechno, díky zrychlené veřejné komunikaci, lépe vidět. Obrana proti útokům elektronického matrixu skoro není možná a spočívá, zdá se, výlučně v pochopení, že se jedná převážně o lži a manipulace. Kdo nedokáže ochránit své soukromí, integritu vlastního vědomí a názoru, a neuvědomí si tvrdou realitu, stane se digitálním otrokem a hříčkou elektronických her matrixu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 386
  • Celková karma 24,41
  • Průměrná čtenost 626x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik