Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

"Co očekáváš od Pavla," ptám se o generaci mladšího souseda. Že prej slušnost, důstojnost, vstřícnost k našim spojencům. Bylo toho víc, ale tak nějak v kostce odpověděl soused. "Ale toho už máme," premiér Fiala přeci takovej je", namítám. Slušnej, nekonfliktní, chovající se velice důstojně, za půlroční šéfování EU byl Bruselem pochválený. Na druhý straně ti, kteří mu nefandí jej označují za bruselskýho kejvala, slyšel jsem taky přezdívku o politickým želé.

My to máme asi v povaze. Za totáče jsme se, jestli můžeme to nebo ono, chodili ptát do Kremlu, teď máme Brusel. Tam, věrni bolševickým tradicím, chodíme taky i žalovat, když si zde s těmi nekonformními nevíme rady. Tehdy do Moskvy chodili práskat ti nejkovanější v čele s Bilakem, před časem do Bruselu chodili žalovat Piráti.

Čeká nás finále svobodných voleb a to je v pořádku. Trochu je kazí agresivita, ale asi to tak je dobře. I láska a pravda musí občas umět vycenit zuby.

Jasně, v sobotu odpoledne budeme vědět víc. Přesto mi dva kejvalové u kormidla, a tak to zřejmě dopadne, pro naši zemičku připadají moc. Ale jo, my to nějak přežijeme a možná i bude dobře, ale vzpomeňme na rudý kejvaly z osmašedesátýho. Ty jsme taky přežili, jen škoda těch dvaceti let.

2 10
možnosti

A Babiš ve funkci premiéra snad nelezl Bruselu do rekta, když šlo o dotace jeho podnikům?:-P

7 0
možnosti
MM

Další důvod proč nevolit Babiše jeho principiální popírání demokracie.

Kňučí, že současná vládní koalice ovládá Sněmovnu, Senát a pokud by byl zvolen "vládní" president nebyl by už nikdo, kdo by "bránil" lid.

Popírá smysl svobodných voleb na jejichž výsledcích byly sestaveny tyto instituce.

Stejnou šanci měl Babiš a jeho ANO, proč toho nevyužil?

12 0
možnosti
MD

Díky za trefné shrnutí. Za mě osobně: 1. a 2. mi nevadí. 11: tady bych se ho zastal. situace bezprecedentní, zalezelo taky na kazdem z nas. na druhé straně je pravda, že naše deti byly zavřené doma tuším nejdéle z celé EU. S ostatním naprostý souhlas. A hlavně je dulezitá ta vyzva jít volit. také myslím, že to bude - navzdory vsem pruzkumum - těsné.

1 0
možnosti

R^ Ten bod 27 bych rozšířil o důvody, proč dělá naší republice ostudu - viz jeho poslední faux pas z nedělní superdebaty.:-)

7 0
možnosti
MB

Soudruhu Burešovi je možno uznat. Neobyčejnou pracovitost, vychytralost a teflonovitost. Předvedl něco, co se ještě nikomu nepodařilo. Zotročit si celý stát k privátním zájmům. A to tak zdařile, že stále není lapen. Doblbnul nemálo lidí - "ANO agente Stb, usedni za stolec Přemyslovců". To tu vážně ještě nebylo. Klasika, kdyby tak postupoval každý - Z čeho bychom byli živi ? ...

Za mne, doplňte prosím ještě bod 31). S předcházejícími souhlasím :

Protože pocházím ze slušné rodiny. Máme společnou hrobku, kde se scházíme. Vážně, nedovedu si představit hlas mého rodiče - "Člověče, synu. Už jsi se toho v životě navyváděl dost. Co jsi to zase proved"? :-) Toto by mi na 100% sdělil . Už se znemožňovat nehodlám ...

8 0
možnosti
PV

P77a93v20e24l 82V13é63b19r

25. 1. 2023 8:18

Bez ohledu na to, co si myslím o Babišovi, jako o člověkovi (a věřte mi, není to nic lichotivého, dokonce je to nepublikovatelné), a co si myslím o způsobu nabytí jeho nemalého majetku (opět nic lichotivého), tak bez ohledu na tyto věci si myslím, že člověk jeho ekonomického vlivu, který bezesporu má, by se neměl nikdy ocitnout ve vyšších patrech politiky. Sám názorně předvedl proč: Korupce a zneužívání svého postavení ve velkém rozsahu je jisté. To, co předvádějí úplatní bez ekonomického vlivu, je proti jeho kouskům prkotina.

Prostě by si měli tací vybrat: Buď politika, nebo ekonomický vliv. A nějaké formální převedení majetku do rádoby svěřeneckého fondu a podobně by nemělo platit.

11 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,53
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik