Diskuse

Presumpce viny

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J79a46n 22R40á91ž

24. 10. 2022 12:59

Nedílnou součástí politiky, zejména té vrcholové, je mimo odborných kvalit také morální kredit každého, kdo toto povolání vykonává. Politickou morálku tvoří soubor nepsaných pravidel, kterými by se měla každá politická strana i každý politik řídit, a jedním z těchto pravidel je i presumpce viny.. Tím se politik odlišuje od běžného občana. Jinými slovy, jakmile na nějakém politikovi ulpí byť jen podezření, že se dopustil něčeho nekalého, měla by ho jeho strana ve vlastním zájmu okamžitě odstavit od funkce, jak trefně říká autor článku, měl by zůstat na střídačce, než se celá věc vyřídí.

Mělo by to platit pro Babiše stejně, jako pro Hladíka, i když vím, že postavení trestě stíhaného a již souzeného Babiše a v očích veřejnosti "jen" podezřelého Hladíka se těžko srovnává.. Ale kdyby Lidovci Hladíka byť jen dočasně odstavili na střídačku a netrvali na jeho ministerské kandidatuře, ukázali by jak velký rozdíl ve vnímání morálky je v demokratické straně od toho, jak je chápaná morálka v totalitně řízeném Hnutí ANO.

PS. Pocit naprostého znechucení mne popadl , když Babiš nominoval jako senátorskou kandidátku Hnutí ANO ženu, která si do volební místnosti v podstatě jen odskočila z jednací síně soudu, kde stojí jako obviněná a u spolustraníků mu to prošlo bez odezvy. . Níž už ani nemůže Babiš a spol. dopadnout hlouběji do poltického bahna!

0 0
možnosti

Všetci kradnú!:-(

0 0
možnosti
MB

Trpce úsměvné poznání. Není to o stranách a ani o instituci. Je to o lidech a jejich tužbě. Přilepšit si - na úkor čehokoliv. Hrad osvobozuje Baláka s oborou. Soudruh Bureš okrádá malého zemědělce. Nagyová baží po senátorské imunitě. V Brně se vyleje stoka a Faltýnek si vše zapisuje do notesu. Obecní byty? Ideální ke šmelině. Průřez politickým spektrem společných zájmů! Podílí se ANO, ODS i Lidovci. Náhlá akční jednota ... !

Je to tak, kradli i členové KSČ. Pořád ovšem nějaká snaha. Vyřadit je z nomenklatury, pozastavit členství. A běž se postavit před prokurátora. Nejsi náš, jsi řadový lotr. Pak i heslo - Kdo nekrade - okrádá vlastní rodinu. Dnešní doba? Kdo není dotován, nečachruje s obecními majetky? - Olupuje vlastní rodinu. Vážně, co se to s nimi stalo? No když může prezident, premiér ? ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,55
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik