Diskuse

O nás bez nás

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je-li ruská dezinformační fronta, pak musí existovat i ta samá na Západě. Existuje-li u nás Ruskem financovaná skupina lidí, potom musí tady být i pátá kolona subvencovaná USA. Tak už to na světě chodí. Mínus pól těžko může existovat bez kladného. Jan Masaryk za svobodu pokládal možnost ráno si koupit troje noviny. Ty si cestou do práce v tramvaji přečíst a ze získaných informací si vytvořit osobní názor. Za socialismu svoboda nebyla. Noviny psaly pod diktátem Kremlu (s intermezzem jaro-léto 68) tak, jak bylo podle těch nahoře správné. Jiný pohled na věc bylo možné si poslechnout jen na "dezinformačních vysíláních" ze Západu. Byli jsme za ně rádi. Buďme za ty nové undergroundové rádi i dnes. V době, kdy se naše média znovu sjednotila na cestě za těmi jedinými správnými zítřky. Protichůdné vyvažují mainstreamové stejně jako plusy mínusy a naopak. Náš národ má, na rozdíl od jiných, velkou přednost. Nedá se zfanatizovat. Zachovává si chladnou hlavu i v nejožehavějších momentech. To mu umožňuje nepodlehnout demagogiím a propagandám. Na základě protichůdných informací je schopen si vytvořit na problém svůj pohled a tak to má být, tak je to správné. :-)

3 6
možnosti
IS

"Je-li ruská dezinformační fronta, pak musí existovat i ta samá na Západě." S Vámi je sranda. Pokud na západě existuje (Státem masivně podporovaná, vážně?) dezinformační fronta, vždy se na tom západě můžete informovat v celé řadě svobodně a pravdivě informujících médiích. Což v Rusku nemůžete ani omylem, jak jste sám potvrdil svým konstatováním, že "Za socialismu svoboda nebyla. Noviny psaly pod diktátem Kremlu" Nebyla, z těch samých příčin, kvůli kterým není svoboda v samotném Rusku i dnes. Tak že s těmi minusovými a plusovými póly bych tolik nešermoval. Pokud totiž "nové undergroundové zdroje informací" tvrdí to samé, co oficiální "svobodná" média v Rusku, jedná se pouze o papouškování ruských lží, ne o alternativní názor.

4 1
možnosti
Foto

Dne19. září schválila britská a francouská vláda text společné noty o odstoupení části našeho území určené Benešovi. Beneš je obdržel téhož dne a odpoledne svolal kabinet. Dne 21 září svolává Beneš vládu a sdělí ji, že je rozhodnutý přijmout notu V.Británie a Francie o odstoupení našeho území. . Hodžova vláda dne 21. září ve 14: 00 hod přijímá všechny Hitlerovi požadavky. Mnichově se pouze podepsalo to s čím naše vláda vyslovila souhlas. Tedy ne o nás bez nás.

1 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,40
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik