Diskuse

Nervózní NERV

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já jsem si ty body doporučení přečetl.

Bohužel.

A tak navrhuji NERV zrušit.

ˇSkůdců už máme i tak dost...

0 0
možnosti
Foto

J56i23ř39í 19K72i35n96d29l

12. 12. 2022 11:36

Velká část občanů začíná mít hluboko do kapsy a obchodní řetězce oznamují, že mají rekordní tržby větší než vloni. Pokud jeden jde do obchodu je zde narváno, na vánočních trzích plno.Inflace klesla na 15 procent. Takhle si já představují hluboko do kapsy.

0 0
možnosti
Foto

Rekordním tržbám obchodních řetězců se celkem nikdo nemůže divit. Pokud se oproti jarním měsícům letošního roku zvýšily ceny potravin průměrně dvakrát, třikrát a nebo rovnou čtyřikrát, částky na pokladních paragonech skáčou jako divé...!! ;-) A řetězce nečeských majitelů se určitě pochybnými radami nějakých českých NERVáků řídit nebudou. ;-O

1 0
možnosti

Hodně se mýlíte !!!!

Práce NERVu je už dnes jen dalším cárem papíru a Fialova vláda nehodlá jejich závěry jakkoliv akceptovat.

;-(

1 2
možnosti
Foto

Vláda hlavně měla začít u sebe a nerozšiřovat počet vládních úředníků a nezvyšovat si platy, zatímco občanům doporučuje úsporná opatření, potom by snáze mohla vysvětlovat svoje úsporná opatření.

Když to volně přirovnám k rodinnému rozpočtu, tak ten, co drží doma kasu vyhlásí, že se bude šetřit, všechno ostatním omezí, i svobodu projevu, doporučí svetry místo vytápění atd, bude víc inkasovat za náklady na bydlení a na jídlo ale sám sobě si zvýší kapesné a nějaké šetření se ho netýká, rodině se nevěnuje, pořád někde lítá, rozkládá ruce nebo si ruce s někým podává, jak vidí zbytek rodiny na sociálních sítích. Navíc si přivede část rodiny souseda, kterému platí kapesné a podporuje i jeho rodinu, přičemž si na tyto zvýšené výdaje ještě půjčí, čímž rodinu ještě více zadluží.

Neznám tolik voličů této vlády ale co jsem poznala, tak už začátkem léta litovali, koho volili. A vám gratuluji, že jste pořád spokojený.

2 1
možnosti

Musím s vámi souhlasit. Odeznívající pandemie ve chvíli, kdy se tato vláda ujala moci v nás vyvolala pocit, že se odrazíme k prosperitě a bude možné provést nutné reformy. Daňová, důchodová a justiční reforma nás čeká, stejně jako reforma státní správy, kde je snad nejdůležitější stavební zákon. Proč je to nutné, řídíme se zákony a přepisy, které se absolutně míjejí se současnou realitou. Prostě doba, ve které byly napsány je už dávno pryč, dnes má vlastní mobilní aplikaci kdejaká trafika a stát stále stoh papírů, vlastnoručně podepsaných originálů a dvakrát tolik ověřených kopií o leštění klik na úřadech ani nemluvím. První vlaštovka je elektronická evidence občana a co dál, to je bohužel na druhé koleji.

1 0
možnosti
Foto

Také bych byl rád, kdyby se veřejný sektor zásadně ozdravil a kdyby místo všech těch dávek, rodičovských a důchodcovských konečně začal fungovat trh práce a řemeslník si vydělal více než vládní rada nebo učitel na střední škole. To se nám lehce řekne, ale hůře udělá, protože více než polovina voličů je přisátá na státu, buď dávkami nebo platy.

2 0
možnosti

Po volbě prezidenta se nestane vůbec nic. NERV bude umlčen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,54
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik