Diskuse

Magie čísel

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Máte pravdu. Je to magie čísel. Zvlášť, když nikdo ani řádově neví, kolik lidí je skutečně aktuálně nakažených, kolik z nich je nemocných a kolik jich to v nějaké formě prodělalo. Dokonce ani na ten počet hospitalizovaných se nelze moc spolehnout. V nemocnicích jsou vyblokovaná kovidová lůžka a je třeba je obsadit, aby se jejich existence zdůvodnila. Počet zemřelých také není vypovídající. Podle statistiky ÚZIS z května 2020 92 % zemřelých mělo nejméně jednu život přímo ohrožující chorobu.

Jediná vypovídací hodnota je počet lidí s těžkým průběhem. To moc ošidit nelze. A to jsou stabilně velmi nízké desítky...

0 0
možnosti
ZD

Přelétl jsem váš text a po výrazech : "..vládou toužebně očekávaná druhá vlna.." a "..panice a hysterii, kterou stále udržují média na rozkaz mocných.." jsem usoudil, že se jedná o další zapšklý a zbytečný text.

1 0
možnosti
LV

Tak jste nezůstal pozadu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 391
  • Celková karma 22,80
  • Průměrná čtenost 641x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik