Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J91a93n 11D74o30u52š93e13k

23. 8. 2021 15:58

Většina obětí znásilnění mlčí ať už ze studu nebo strachu. To ponechme stranou. Je zcela lhostejné proč s tím vyšli ven. Podstatné je, že pokud je to pravda, Dominik Feri není muž tak jak já muže chápu. POKUD je to pravda, je jen obyčejný zmetek a byl bych mezi prvními s napřaženou pěstí.

0 0
možnosti
SB

Do značné míry vám dávám za pravdu, avšak je tu jedno "ale", které by tím "ale" nebylo, kdyby se jednalo o někoho jiného než o pana Feriho.

Jmenovaný pán totiž předtím prosazoval až slepou a nekritickou orientaci na všechno západoevropské a severoamerické. A právě v západní Evropě a ještě více v severní Americe tyto trendy, kdy je známá osobnost obviněna ze sexuálního obtěžování, jsou v módě. Takže když před několika týdny ta aféra kolem pana Feriho vybuchla, já jsem se neubránil myšlence na jisté srovnání se situací mnohých komunistů v padesátých letech, kteří byli semleti samotnou komunistickou justicí. Prostě tehdy byli zcela nezákonně a z hlediska vznesené obžalovy naprosto nespravedlivě odsouzeni napríklad Rudolf Slánský nebo Gustáv Husák, kteří sice byli gauneři, ale v těch věcech, za které byli potrestáni, byli zcela nevinní. A nyní je v podobné situaci v jiné době a v jiné formě právě Dominik Feri. Sice v mnohem méně dramataické míře (nikdo ho neposílá na šibenici ani na dlouhé roky za mříže), ale přeci jenom ano. Také jeho semlelo to, co fanaticky a slepě prosazoval: Semlelo jej nekritické a jednostranné prosazování všeho, co se děje v západní Evropě a USA.

1 0
možnosti
JP

To je zajímavé. Kdyby D. Feri nekriticky a jednostranně neprosazoval vše, co se děje v západní Evropě a USA, což je tvrzení pana S. Beneše, oběti jeho sexuálního zájmu by nebyly příčinou jeho semletí v oblasti politické kariéry. Z toho můžeme usoudit, že tyto oběti byly orientované opačným směrem, takže kdyby D. Feri nekriticky a jednostranně prosazoval vše, co se děje v Rusku nebo Číně, politicky by jej to nesemlelo. Jak prosté!

2 2
možnosti
  • Počet článků 387
  • Celková karma 25,19
  • Průměrná čtenost 624x
Jsem autorem časopiseckých sloupků, tří sbírek anekdot, monografie o herci a spisovateli Pavlu Boškovi, několika dokumentárních filmů z cest do Afriky a USA, spoluautorem knihy rozhovorů s Nestory české advokacie a cestovních deníků z poutí do Santiaga de Compostela. Překládám knihy a dramata z němčiny. Věnuji se aktivně folkové hudbě, jsem autorem asi padesáti písniček, které jsou pravidelně prezentovány v Balbínově poetické hospůdce.

Seznam rubrik